Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Herkesin Yaptığı Hata Doğal Gaz Faturasının Kabarmasına Neden Oluyor; İşte Doğalgaz Faturasını Düşürmenin Reçetesi!

Herkesin Yaptığı Hata Doğal Gaz Faturasının Kabarmasına Neden Oluyor; İşte Doğalgaz Faturasını Düşürmenin Reçetesi!

ISPARTA 14.09.2022 13:11:00 0
Herkesin Yaptığı Hata Doğal Gaz Faturasının Kabarmasına Neden Oluyor; 
İşte Doğalgaz
Faturasını 
Düşürmenin
Reçetesi!
Peş peşe gelen zamlar sonrası insanların akıllarını en çok gelecek faturalar tedirgin ediyor. Isınma için en çok kullanılan doğal gaz faturası şimdiden insanlarda tedirginlik konusu olmaya başladı. Kara kış kapıya dayanmadan önleminizi almaya başlayın. Doğalgaz faturasını düşürmek için bazı önlemleri alabilirsiniz. İşte doğalgaz faturasını düşürmenin reçetesi...
 
Doğalgaz faturası kış gelmeden korkutmaya başladı. Peş peşe gelen doğalgaz zamları milyonlarca kişiyi tasarruf yöntemlerini öğrenmeye yöneltti. Peki doğalgaz faturasını düşürmenin yolu var mı? Doğal gaz faturasını hafifletmek için alınabilecek bazı yöntemler var!
DOĞAL GAZ FATURASINI
DÜŞÜRMENİN REÇETESİ
Havalar önümüzdeki günlerde soğumaya başlayacak. Akıllardaki en büyük soru ise doğalgaz faturası! Doğal gaz faturasını şimdiden kara kara düşünmeye başlayan vatandaşlar tüketimi azaltmak için neler yapabileceğini araştırıyor.
Doğal gaz tüketimini ve faturayı düşürmek için alabileceğiniz bazı önlemler bulunuyor. Ufak önlemler doğalgaz faturasında büyük farklar yaratacak. Vatandaşların doğal gaz tüketimini azaltması için önerilen bazı yöntemler şöyle:
Binanın yalıtımının iyi olduğundan emin olun. İyi bir dış cephe yalıtımı doğal gaz faturasında yüzde 50 oranında tasarruf etmenize yardımcı olur.
Isıyı içeride tutan çift camlı pencereler kullanın.
Banyo, mutfak gibi yerlerin ısısını vanadan düşürmek.
Doğal gaz peteklerinin arkasına yalıtım levhası koyarak ısıyı odaya yansıtabilirsiniz.
Kombi tesisatında düz borular kullanmak.
Evin kapısının etrafını sıcaklık kaybını önleyecek sünger bezle sarmak.
Oda termostatı ile oda sıcaklığını sabit tutan kombilerden kullanmak. Ev ısınınca kombiyi düşük ayarda tutarak, odaları düşük harcamayla belli bir sıcaklıkta tutmak.
Gündüz saatlerinde güneşten olabildiğince yararlanmak için perdeleri açık tutmak, geceleri ısı kaybını önlemek için perdeleri kapatmak. Doğal gaz peteklerinin önüne, üstüne veya etrafına ısı yayılımını önleyecek objeler koymayın, çamaşır asmayın.
KOMBİYİ KAPATIP
AÇMAK FATURAYI ŞİŞİRİYOR!
Doğal gaz kullanılan evlerde yapılan en büyük hatalardan biri de dışarı çıkarken kombiyi kapatmak oluyor. Özellikle kısa süreliğine dışarı çıkıyorsanız kombiyi kapatmak yerine en düşük ayarda bırakabilirsiniz.
Sürekli kombiyi aç kapat yapmak faturanın kabarmasına neden oluyor! Kısa süreli kullanılmadığı zamanlarda kombiyi tamamen kapatmak yerine olabildiğince düşük ayarda çalışır tutmak, böylece yeniden ısınmasında fazla gaz harcamamak.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °