Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Herkes taşın altına elini koyarsa TOKİ’yi hızlandırmış oluruz

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, TOKİ konusunda çalışmalarından dolayı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç ile Vali Özkan’a teşekkür etti.

ISPARTA 2.04.2016 07:41:00 0
Herkes taşın altına elini koyarsa TOKİ’yi hızlandırmış oluruz
Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, Isparta’ya yapılması planlanan TOKİ konutları için tapunun devrini sevinçle karşıladıklarını belirtti. Bundan sonraki süreçle ilgili değerlendirmede bulunan Ersal, arsanın altyapısı konusunda da Isparta Belediye Başkanı Günaydın’dan destek beklediklerini açıkladı.
BAŞBAKAN SÖZ VERMİŞTİ
Ersal, şunları söyledi: ““Seçimden önce yaptığımız mücadele neticesinde sayın Başbakanın 26 Ekim’de Ankara’daki kongremiz ve daha öncesinde emekli ile dar gelirliyi ucuz konut sahibi yapacakları yönünde açıklamaları vardı. TOKİ vasıtasıyla 240-250 lira ödemelerle 20 yıl vadeli ev sahibi yapacaklarını beyan etmişlerdi. Bundan esinlenerek Isparta’da dernek olarak yer hususunda çalışma sürdürdük. Sayın valimiz bu konuda özverili şekilde çalışma yaptı. Yer konusunda yardımcı oldu. Derneğimiz ve Isparta adına kendisine teşekkür ediyorum.
13-14 BİN MÜRACAT VAR
Isparta Milletvekilimiz ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç bey emekliye, dar gelirliyi biz ev sahibi yaparız dedi. Bu sloganla yola çıktı. çalışması neticesinde arsa tahsisini TOKİ’ye aldı ve bizleri sevindirdi. Bugüne kadar buruk bir sevinç yaşıyorduk. Geçtiğimiz haftalarda TOKİ 17 vilayet açıkladı ama Isparta bunun içinde yoktu. Bu konuda Isparta halkında bir endişe oldu. Bizde soranlara programa alınacağız ama öncesinde tapu tahsisi yapılacak demiştik. Tapuyu aldıktan sonra artık TOKİ çalışmalarını başlatacak. Altyapı ve proje çalışmalarının ardından ihale aşamasına gelinecek. Bu yeterli mi, değil. bize şuana kadar 13-14 bin müracaat var. müracaat etmeyenler de var. esnafımzı ve dar gelirlimiz de var. biz bunların da takipçisiyiz. İnşallah ilk etapta o arsaya ne kadar konut sığıyorsa o kadar yapılır. Süreyya beyin ifadesine göre 2.ve 3.etap çalışmaları devam edecek. İnşallah yakın süreçte bu etapları yaparak Isparta’da emeklimizi, esnafımızı ve dar gelirli kesimi ucuz ev sahibi yapabiliriz.”
ŞARTLAR BİRAZ YUMUŞATILMALI
Öte yandan TOKİ hakkından kimlerin yararlanacağına değinen Ersal, “Öncelikle evi olmayan emekli ve dar gelirli olanlar bu haktan yararlanacak. TOKİ Başkanının açıklamasına göre köyde, kasabada kerpiç, ahşapta evi vardır, bunlar ev sayılmıyor. Ama tapulu dairesi varsa bunlar ev sayılıyor. Bir de emeklimizi gelir durumları var. TOKİ’nin bazı olmazları var. TOKİ gelip bunları açıklayacak. Sayın vekilimizden de yardım bekliyoruz. Şartlarda biraz yumuşatılmaya gidilirse zannediyorum evi olmayan emeklimiz kalmayacaktır” dedi.
HERKESİN TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMASI LAZIM
Diğer taraftan sürecin biraz uzun sürebileceğine işaret eden Ersal, “Alınan arsanın zemin etütleri yapılacak. Alt yapısının yapılması gerekiyor. Bu konuda Isparta Belediye Başkanımıza da görev düşüyor. İnşallah anlayışla karşılar ve altyapısını yaparım derse süreç hızlandırılmış olur. İnanıyorum ki Isparta’da yaşayan herkesin taşın altına elini koyması lazım. Isparta’da ev kiraları ve ev fiyatları çok yüksek. Bunun sıkıntısını hep birlikte yaşıyoruz. Emeği geçen herkese şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °