Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Her İki Takımın da Derbiye Yakışır Bir Futbol Oynamadığı Maçta; İki Altın Puan Gitti!

Her İki Takımın da Derbiye Yakışır Bir Futbol Oynamadığı Maçta; İki Altın Puan Gitti!

SPOR 27.11.2022 17:11:00 0
Her İki Takımın da Derbiye Yakışır Bir Futbol Oynamadığı Maçta;  İki Altın Puan Gitti!

Daha bir hafta önce Bursaspor’u deplasmanda yenme başarısı gösteren Ispartaspor, aynı beceriyi kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta Afyonspor’a karşı gösteremeyince altın değerinde iki puan kaybetti. Maçta, gerek Ispartaspor gerekse Afyonspor ezeli rekabet ve derbi değerinde bir futbol ortaya koyamadı.

 

ISPARTASPOR BİNLERCE TARAFTARI ARKASINA

ALMASINA RAĞMEN BEKLENEN OYUNU OYNAYAMADI

2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin onaltıncı haftasında kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı halde ve bir hafta önce deplasmanda kazandığı maçın moraliyle çıktığı maçta rakibi Afyonspor’u mağlup edemeyerek büyük bir fırsatı tepti. Takımdaki ‘GOL’ sıkıntısı yine kendini gösterdi ve maç golsüz sona erdi.

BURSASPOR MAÇINDA

DAHA İYİ OYNADI

Yeşil – Pembeli Taraftarlar, takımın Bursaspor karşısında bugünkü maçtan daha etkili ve istekli oynadığını dile getirdiler. Ispartaspor, bugünkü sonuçla yine evinde puan kaybetti ve sezon başından bu yana evinde istenilen futbolu ortaya koyamadığı, deplasmanlarda ise daha rahat oynadığı dün sahasında aldığı bu sonuçla bir kez daha ortaya çıktı.

GOLCÜ SIKINTISI SÜRÜYOR

Bugün saat 14.00’de Atatürk Stadyumunda oynanan maçı; Vali Aydın Baruş, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ispartaspor Kulüp Başkanı Süleyman Kabalak ve diğer protokol üyeleri ve yaklaşık 8 bin futbolsever izledi. Yeşil – Pembeli takımın gol atma yollarındaki sıkıntısının devam ettiği bugünkü maçın 90 dakika sonunda skorborta net bir şekilde yansıdı.

ATAK VAR AMA GOL YOK!

İlk yarısı tamamen vasat bir futbol şeklinde geçen maçta Yeşil – Pembeli ekip, ikinci yarıda gol atmayı düşünebildi ve oyunu rakip takımın sahasına yığdı. Art arda gelen Ispartaspor atakları son vuruşu yapacak futbolcunun olmaması ve rakip takımın kalecisinin gününde olması nedeniyle bir türlü golle sonuçlanmadı.

DERBİDEN UZAK FUTBOL

KALİTESİ VASAT OLAN BİR MAÇ

Gerek Isparta spor camiası gerekse Afyon spor camiası yıllardır iki takım arasındaki ezeli rekabet ve iki takım arasında oynanan maçlara ‘Derbi’ niteliği aşılamasına rağmen bugünkü maçta her iki takım da ‘Derbi Maç’ kalitesinden tamamen uzak bir futbol ortaya koydular.

İKİ GALİBİYETİN ARDINDAN

PUAN KAYBI OLMADI!

Nazilli Belediyespor ve deplasmanda Bursaspor’u yenme başarısı gösteren Ispartaspor’da Yeşil – Pembeli Taraftarlar takımlarına güvenerek bugünkü maçı kazanacağını düşünerek stadyumu doldurdular. Ancak, takım istenilen futbolu oryaya koyamayınca hem altın değerinde iki puan kaybetti hem de iki galibiyetin ardından kendi sahası avantajı da olmasına rağmen iki galibiyetin ardından gelen beraberlik iyi bir durum olmadı. Bu beraberlikle Ispartaspor’un ‘Galibiyetler Serisi’ de daha üçüncü maçta bitti.

MAÇIN HAKEM

TRİOSUNDAN ‘REZALET’

YÖNETİM

Öte yandan, bugünkü maçı yöneten İstanbul Bölgesi Hakemi Oğuzhan Uğurlu ve yardımcıları rezalet bir yönetim gösterdi. Özellikle maçın Orta hakemi Oğuzhan Uğurlu ikili mücadelelerde sürekli Afyonspor lehine kararlar vermesi hem Ispartasporlu futbolcuları hem tribünlerdeki taraftarları adeta çılgına çevirdi. Ancak, böyle durumlarda olması gereken Ispartaspor’un mükemmel bir futbol oynayarak rakip ile birlikte hakemi de yenmesini beceremedi.

NAZİLLİ’NİN MAĞLUBİYETİ

ISPARTASPOR’A YARADI

Ispartaspor bugünkü maçta Afyonspor’u yenememesine rağmen Nazilli Belediyespor, Ş. Urfaspor’a mağlup olunca eksi olan averajı yükselince Yeşil – Pembeli takım puan durumunda bir basamak üste çıktı. Fakat, Tarsus haricinde maçlarını kazanan diğer takımlar ise maçlarını kazanarak Ispartaspor ile aradaki puan farkını açtılar.

BİNLERCE SPORSEVER MAÇA

‘DERBİ’ DİYE GELDİ AMA…

Afyonspor maçının derbi önemi nedeniyle binlerce sporsever bugün Atatürk Stadyumuna geldi. Fakat, Yeşil – Pembeli taraftarlar hem takımın maçta istediği oyunu bir türlü tutturamaması hem de kaybedilen puan nedeniyle hayal kırıklığı yaşayarak Stadyumdan ayrıldılar.

BATMAN

DEPLASMANINA

GİDECEK

Ispartaspor gelecek hafta sonu Batman Petrolspor ile deplasmanda karşılaşacak.

2. Lig Beyaz Grupta 16. Hafta Toplu Sonuçları ve Puan Durumu İçin Tıklayınız…

 

 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °