Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Her Yer Bembeyaz Oldu: Isparta, Beyaza Büründü

Her Yer Bembeyaz Oldu: Isparta, Beyaza Büründü

ISPARTA 30.01.2021 14:38:00 0
Her Yer Bembeyaz Oldu: 
Isparta, 
Beyaza 
Büründü
Isparta’da merakla beklenen kar yağışı bugün nihayet gerçekleşti.  Şehir merkezinde 10 cm’ye kadar ulaşan kar, ilçelerde ise 20 cm’ye kadar çıktı.
 
Bu kış sezonunda zaman zaman yağan ancak 1 – 2 cm’yi geçmeyen Isparta, bugün sabah başlayan kar yağışı ile beyaz örtü sürpriziyle karşılaştı. Zira şehir mevsimin ilk karı ile tanıştı.
ISPARTA GÜNLERDİR BEKLENEN
KAR NİHAYET YAĞDI
Bu kış döneminde bir hayli geciken ve normalde Aralık ayının son günleri yağması beklenen ve bu nedenle 2019 yılının son günlerinde adeta büyük umutlarla beklenen kar yağışı bugün sabah saatlerinden itibaren ilimizi etkisi altına aldı.
ULAŞIM ZAMAN ZAMAN AKSADI
Bu sabah Isparta’da yağan yağmur ilerleyen saatlerden itibaren yerini önce karla karışık yağmura daha sonra lapa lapa kar yağışına bıraktı. Bugün ikindi saatlerine kadar aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle her yer beyaza bürünürken, ulaşımda da zaman zaman aksamalar yaşandı.
KAR’A EN ÇOK ÇOCUKLAR SEVİNDİ
Bu arada kar yağışı en çok çocukları sevindirdi. Günlerdir karın yağmasını bekleyen çocuklar bu sabah başlayan kar yağışı ile birlikte kendilerini dışarıya atarken, okul bahçelerinde ve evlerinin önünde kartopu oynayarak karın tadını çıkardılar. 
METEOROLOJİ: KAR YAĞIŞI YERİNİ
GÜNEŞLİ HAVAYA BIRAKACAK
Öte yandan, bu sabah saatlerinde Meteoroloji Isparta İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada yoğun kar yağışının bu gece itibariyle sona ereceği ve 31 Ocak Pazar günü yani yarından itibaren şehirde havanın parçalı bulutlu olacağı belirtildi. Müdürlük, bugün gündüz 5, gece ise 2 olan hava sıcaklıklarının yarın iki katına çıkarak yarın gündüz 10 derece gece ise 3 derece olacağını bildirdi.
 

Anahtar Kelimeler: olduıspartabeyazab?r?nd? bembeyaz
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °