Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Her gün, her saat, her dakika hukuk hepimize lazım

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu ve yönetim kurulu üyelerini kabul eden Vali Özkan, “İnsanların hakkının, hukukunun korunması, muhafaza edilmesi, sürdürülebilir bir yapı içinde bu hizmetin ilgili aktör

ISPARTA 6.04.2016 08:02:00 0
Her gün, her saat, her dakika hukuk hepimize lazım
5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Isparta Barosu bir dizi etkinlikte bulundu. İlk olarak dün Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret eden Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra Atatürk Anıtına çelenk sundu. Gökmenoğlu, son günlerdeki terör olaylarından dolayı bu yıl hüzünlü ve duygusal olduklarını belirterek, normal etkinliklerinin dışına çıktıklarını bildirdi.
Vali Özkan’ı ziyarette konuşan Baro Başkanı Gökmenoğlu, “Bu yıl birazcık daha hüzünlü ve duygusalız. O yüzden normal etkinliklerimizin dışına çıktık. Nedeni ise son zamanlarda ülkemizin terörle çalkalanıyor olması. Hukuk camiası olarak  bu durum bizlere çok büyük üzüntü veriyor. Tüm Türkiye’deki barolar bu yüzden tüm etkinliklerini iptal ettiler. Farklı etkinliklerle Avukatlar Günü’nü kutladık. Aynı zamanda bir türde hem şehitlerimizi hem de aramızdan ayrılan avukatlarımızı anma günü haline getirdik.
BİRLİK VE BERABERLİĞE HER ZAMANKİNDEN FAZLA İHTİYACIMIZ VAR
Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Terör olayının farkındayız. Bu yalnızca bir terör olayı da değil. Bu aslında Anadolu’ya ve ülkemize bir çökme hareketi. Bundan dolayı bunu esefle karşılıyoruz. Birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacımız olduğunun farkındayız. Hukuk camiası olarak, Barolar Birliği olarak büyük bir aileyiz. Birlik ve beraberliğimizi her zaman muhafaza ettik, ancak bugünlerde daha fazla muhafaza ediyoruz” şeklinde konuştu.
TERÖRÜN ASIL AMACI HUKUK DEVLETİNİ KALDIRMAKTIR
Öte yandan ülkemizin içinden geçtiği bugünlerde hukuktan söz etmek gerektiğine işaret eden Gökmenoğlu, şunları söyledi: “Hukuk devleti, demokrasi, insan hakları ve anayasal parlamentonun mutlaka ve mutlaka çok aktif haline getirilmesi, bunlardan kesinlikle ödün verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü terör olaylarının asıl gayesi ve amacı ülkemizin hukuk devletini, demokrasiyi, insan haklarını rafa kaldırmaktır. Birlikte yaşama irade ve arzumuzu yok etmek adına yapılan bir savaş olduğunu düşünüyoruz. Bundan dolayı biz hukukçular yargının kurucu unsuru demiyoruz, asli unsuru avukatlar olarak hukuk devleti demokrasiden, insan haklarından ve anayasal parlamenter sistemden kesinlikle vazgeçilemeyeceğini söylüyor, yapmış olduğumuz yeminin de bu doğrultuda olduğunu biliyor, Avukatlar Günü’müzü kutluyor, size de saygılar sunuyorum sayın valim.
ISPARTA’DA GÜZEL BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORSUNUZ
Vali Vahdettin Özkan da  “Gerçekten böyle en tecrübeli abilerimizden, böyle genç ve dinamik avukat adaylarımıza kadar başkanımıza, yönetimimize ve avukatlık camiasının bütün üyeleri ile Isparta ilimizde çok güzel bir şekilde çalışıldığını değişik taraflar hep söylüyor. Biz de müşade ediyoruz. Bundan memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Asgari müştereklerde toplumumuzun huzur ve refahı için hukuka iyi bir şekilde erişim açısından avukatlarımızın çok önemli aktörler olduğunu biliyoruz. Bunun Isparta örneğinde de çok daha nitelikli bir hizmetle sürekli bu söylemin arkasını doldurduğunuz için sizleri tebrik ediyorum” dedi.
SİVİL İNSANLARIMIZA YÖNELMİŞ BU TERÖRÜ LANETLİYORUZ
Konuşmasının arasında terör olaylarına değinen Vali Özkan, “Ben öncelikle gerçekten küresel düzeyde memleketimizin başına musallat olan bu terör belası ve onun yerel bölücü, ayrıştırıcı maşaları ile beraber güvenlik kuvvetlerimiz başta olmak üzere bölgedeki vatandaşlarımıza, sivil insanlarımıza yönelmiş bu terörü lanetliyoruz. Vatanımızın birliği bütünlüğü uğruna şahadet şerbetini içmiş olan şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyoruz. Gazilerimize sağlık, sıhhat diliyoruz. Memleketin birlik ve bütünlüğüne yönelmiş bu küresel düzeydeki musibet bela esasen hem güvenlik birimlerimizin nitelikli mukabeletiyle beraber Türk milleti olarak bu noktada bu memleketin birliğini ve bütünlüğünü muhafaza etme varlık sebebi olan devletlerin misyonunun altını doldurmak hepimizin vazifesi” şeklinde konuştu.
HUKUK TÜM İNSANLAR İÇİN LAZIM OLAN BİR HUSUS
Hukukun tüm insanlar için lazım olan bir husus olduğuna dikkat çeken Vali Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanların hakkının, hukukunun korunması, muhafaza edilmesi, sürdürülebilir bir yapı içinde bu hizmetin ilgili aktörler tarafından sunulması toplumsal düzenin olmazsa olmazı. Toplumsal düzenin sağlanması ve kargaşanın olmaması açısından çok önemli. Yoksa her meslek, her kişi kendi sübjektif bakış açısına göre bir hak, hukuk arayışı, kendine geliştireceği tarz sadece bir kaos ve kargaşa demektir. O anlamda hukuk devletinin temel kaidelerinin, evrense hukuk normlarının ülkemizde de nitelikli şekilde uygulanıyor ve geliştiriliyor olması bizim açımızdan ümit verici bir husus. Bu yönden avukatlarımız vatandaşlarımızın savunmasını yaparken aynı şekilde toplumsal düzenin lokomotifi olan bu normların, insan haklarının yaygınlaşması özümlenmesi noktasında işler yapıyorlar. Hukuk devletinin gelişmesi, demokratik toplum düzeninin gereklerinin gelişmesi açısından birer rehber ve eğitici aktörler olarak avukatlarımızın olması önemli. Her gün, her saat, her dakika hukuk hepimize lazım. 5 Nisan Avukatlar Günü’nüzü kutluyorum. Şehitlerimizden dolayı kutlamaları bu hassasiyete göre organize etmenizden dolayı da sizleri tebrik ediyorum.”
Baro Başkanı Gökmenoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar, Vali Özkan’ı ziyaretinin ardından Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu yaptı. Gökmenoğlu burada da avukatlara yönelik kısa bir konuşma yaptı. 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °