Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Hep Aynı Hata Hep Aynı Hüsran!

Hep Aynı Hata Hep Aynı Hüsran!

ISPARTA 10.12.2023 17:08:00 0
Hep Aynı Hata Hep Aynı Hüsran!

Ispartaspor, rakibi ile dalga geçmenin, 1 – 0’lık skorun üzerine yatmanın cezasını bir kez daha ödedi. Yeşil – Pembeli ekip, galibiyet golünü attıktan sonra ikinci ve üçüncü gol için rakip kaleye yüklenmek yerine geriye yaslanınca sahadan farklı mağlup ayrılarak liderle arasındaki puan farkı 7’ye yükseldi. 

2. Lig Kırmızı Grubun 17. Hafta maçında deplasmanda ligde orta sıralarda bulunan İnegölspor ile karşılaşan Ispartaspor, sezon başından bu yana yaptığı hatayı tekrarlayınca sahadan mağlup ayrıldı. Yeşil – Pembeli ekip, kupa maçının da verdiği yorgunlukla rakibi karşısında varlık gösteremedi. 

8 EKSİKLE SAHAYA ÇIKAN 

İNEGÖLSPOR’A YENİLDİ!!!

Ev sahibi İnegölspor sahaya 5 futbolcusu sakat, 2 futbolcusu cezalı ve Teknik Direktörünün de kulübe cezası olması nedeniyle takımının başında çıkamaması olmak üzere toplam 8 eksikle çıktı. Buna rağmen, şampiyonluk kovalayan ve maç öncesi lider ile arasında sadece 4 puan fark olan Ispartaspor’u mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı. Bordo - Beyazlılar bu galibiyetle altın bulmuşçasına sevindi. 

HAKEM SAFA YILMAZ’IN

BU DEFA SKORU ETKİLEYEN 

BİR KARAR OLMADI

Bugün saat 14.00’te İnegöl İlçe Stadında oynanan maçı 2 bine yakın İnegölspor taraftarı izledi. Maça, puan durumundaki pozisyonu ve gücüne paralel bir şekilde etkili başlayan Ispartaspor, maçın 22. Dakikasında Mehmet Küçükdurmuş’un golüyle 1 – 0 önce geçti. Ancak, bu dakikadan sonra Ispartaspor’dan ikinci ve üçüncü golleri atmak için rakip kaleye yüklenmesi beklenirken, sezon başından bu yana yaptığı hatayı yeniledi ve tamamen defansa çekildi. Maç, bu nedenle İnegölspor açısından tek kale haline döndü ve İnegölspor üst üste geliştirdiği ataklardan birisinde maçın 36. Dakikasında Mete Sevinç’in golüyle beraberliği sağladı: 1 – 1. 

Ispartaspor’da beraberlik golünü yemesine rağmen yine bir hareketlenme olmadı. Hafta içi oynanan kupa maçının da etkisiyle sahada adeta yürüyen Yeşil – Pembeliler, bu ‘beraberliğe de razıyız’ oyunu oynarken, bu defa ev sahibi ekipte sahneye Emre Toptan çıktı ve maçın 68. Dakikasında takımını galip, Ispartaspor’u da mağlup duruma düşüren golü kaydetti: 2 – 1. 

Ispartaspor, maçın son dakikalarında kendine geldi ve maçın başından bu yana oynaması gereken oyunu oynamaya başladı ancak, bu defa artık zaman kalmadı. Hakem maçı 6 dakika uzattı ve maç 2 – 1 bitecek derken, maçın son uzatma dakikasında yani 90+6’da takımının üçüncü golünü atarak skoru ilan etti: 3 – 1. 

LİDERLE PUAN FARKI 7’YE ÇIKTI 

Bu sonuçla gruptaki Iğdırspor – Amedspor maçı nedeniyle Ispartaspor için ‘Avantaj’ haftası olan hafta maalesef ‘Dezavantaj Haftası’na dönüştü. Zira, Iğdırspor – Amedspor maçı berabere bitince Ispartaspor’a hem 3. Sıraya yükselme imkanı hem de puan farkını kapatma imkanı doğmuştu ancak, Yeşil – Pembeli ekip, bu imkanı elinin tersiyle itti. Kastamonuspor ise sahasında Karamanspor karşısında bir ara 2 – 0 mağlup duruma düşmesine rağmen kalitesini gösterdi ve maçı 3 – 2 kazanmasını bilerek liderliğini sürdürmeyi başardı. Ispartaspor ise, bugünkü İnegölspor mağlubiyetiyle 30 puanda kalarak bir basamak altındaki 24Erzincanspor’un da haftayı baş geçmesi nedeniyle 4. Sıradaki yerini korudu. Yeşil – Pembeli ekip ile lider Kastamonuspor arasındaki puan farkı ise 7’ye kadar yükseldi. 

KASTAMONUSPOR GELİYOR

Ispartaspor, önümüzdeki hafta yani ligin 18. Haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Grup Lideri Kastamonuspor’u ağırlayacak. Yeşil – Pembeli Taraftarlar ise takımın bugünkü futboluyla Kastamonuspor maçından endişeli. 

2. LİG KIRMIZI GRUPTA 17. HAFTA SONUÇLARI:

Denizlispor – İskenderunspor: 1 – 2

Iğdır FK – Amedspor: 1 – 1 

İnegölspor – Ispartaspor: 3 – 1 

Kastamonuspor – Karaman FK: 3 – 2 

Menemenspor – Uşakspor: 4 – 1 

Sarıyer – 68 Aksarayspor: 0 – 1 

Somaspor – Beld. Derincespor: 1 – 0 

24 Erzincanspor – Etimesgut Beld.spor (Yarın Oynanacak)

Fethiyespor – Arnavutköy Beld.spor (Yarın Oynanacak)


Anahtar Kelimeler: Hüsran!
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °