Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

'Hep Birlikte Ramazan' Isparta İHH Sudan Ramazan Çalışmalarında

'Hep Birlikte Ramazan' Isparta İHH Sudan Ramazan Çalışmalarında

ISPARTA 13.05.2020 07:33:00 0
İHH, Ramazan 2020 çalışmalarına “Hep Birlikte Ramazan” sloganıyla başladı. İHH, Koronavirüs nedeniyle sadece Türkiye’de ve kriz bölgelerinde çalışma yapacak ve Ramazan boyunca 1 milyondan fazla kişiye hayırseverlerin yardımları ulaştırılıyor.
 
Çeyrek asrı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda 1 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.
“Hep Birlikte Ramazan” sloganı ile çalışmalarını gerçekleştirecek olan İHH ekipleri, 28 yıllık tecrübenin verdiği güvenle ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini taşıyacak.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetimlere bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak. İHH’nın tüm bu yardımlarından Türkiye’de ve dünyada toplamda 1 MİLYON 162 KİŞİ İSTİFADE EDECEK.
Yardımların çoğu Türkiye’deki muhtaçlara yapılıyor
Bu Ramazan’da 70 bin kişi, hayırseverlerin fitre ve zekat bağışlarından faydalanacak. Bağışçılar, “Az sadaka, çok belayı def eder” diyerek ibadet anlayışı ile yardımlarını mağdur ve mazlumlara gönderebilecek. 120 TL olarak belirlenen kumanya paketleri, Türkiye’de ve yurt dışında toplamda 210 bin 500 adet olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Koronavirüs nedeniyle yardımlar, planlanan vakitten daha erken yola çıkarak 60 TIR’la birlikte 81 şehre ulaşmaya dağıtmaya başladı. Yardımlar; gıda, temizlik malzemeleri, elbise, çocuklar için çikolata, şeker, balon, oyuncak ve bayramlık kıyafet olarak dağıtılacak. Hijyen paketi dağıtımlarından Türkiye’de 10 bin aile istifade edecek.
İFTARLIKLAR ULAŞTIRILIYOR
Bağışçılar, yurt dışında hazırlanacak olan iftar sofralarına 15 TL katkıda bulunarak bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek. 100 bin kişiye iftar verilecek. Sağlık tedbirleri kapsamında toplu iftarlar yerine herkesin kendi yaşadığı yerde sofra kurması sağlanacak. Suriye’nin çeşitli bölgelerinde ve var olan kamplarda da yine iftariyelikler hazır ediliyor
15 ÜLKE VE BÖLGEDE
İHH, bu Ramazan ayında, dünyada 15 ülke ve bölgede, Türkiye’de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak. Türkiye dışında savaş ve kriz bölgeleri ağırlıklı olmak üzere şu coğrafyalarda faaliyet yürütülüyor.
Türkiye, Suriye, Filistin (Gazze), Yemen, Libya, Nijer, Kosova, Afganistan, Azerbaycan, Somali, Sudan (Hartum ve Darfur), Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan) ve Bangsamoro.
Ramazan çalışmaları kapsamında Isparta İHH Sudan Darfur bölgesi Ramazan Çalışması projesine destek olamaya, Sudan lı kardeşlerimize Gül Şehrinin Güler Yüzlü Yardım sever insanlarının yardımlarını ulaştırmaya, gönül köprüsü kurmaya talip olmuştur.
 

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °