Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

HAZIRLIK MAÇLARI LİG İÇİN ÖLÇÜ OLMAZ, FİKİR VERİR

HAZIRLIK MAÇLARI LİG İÇİN ÖLÇÜ OLMAZ, FİKİR VERİR

SPOR 21.08.2023 17:38:00 0
HAZIRLIK MAÇLARI LİG İÇİN  ÖLÇÜ OLMAZ, FİKİR VERİR

Profesyonel futbol takımları, lig öncesi hazırlık kampları içinde oksijen yükledikleri futbolcularını özelhazırlık maçlarıyla deneyerek durum tespiti yaparlar ve eksiklikleri belirleyerek, transfer mevsimi bitemeden gerekli gördükleri mevkilere takviyeler yaparlar. İşin doğası bu çünkü… Elbette ki hazırlık maçları ve sonuçları takımların ilgililerine ve teknik sorumlularına bilgi-ışık ve fikir verir ancak elde edilen doneler lig maçları için ölçü olmaz. 

Çünkü profesyonel puan mücadelesindeki hırs-tempo mücadele ve başarma enerjisiyle, özel hazırlık maçındaki tempo ve enerji asla bir olamaz. Hazırlık maçlarında aldığınız galibiyetler yanıltıcı olabilir, aldığınız mağlubiyetler ise size eksiklik ve aksaklıkların nerelerde olabileceğine dair işaret vermiş demektir. Tedbir alınacak alanları gösterir ki, kısa zaman da o eksikleri giderdiğiniz zaman ideali koşmuş olursunuz. 

Teknik ve kadro mühendisliğiniz de bu olsa gerek… Uzun sözün kısası şu ki, lig öncesi Isparta 32 sporumuz, komşu Afyon’u yol yaptı ve kamp yaptı, 4 özel maç oynadı. Kısa aralıklarla hep gündüz oynanan maçlarda BELEDİYE KÜTAHYASPORLA 1-1 kaldı, UŞAKSPORA 2-1 yenildi, BUCASPOR 1928’LE 3-3, berabere kaldı ev sahibi Afyonsporla özel maçı ise iptal oldu. En son oynadığı FETHİYESPOR maçında ise 1-1 kaldı. Kale-defans hattı-orta alan ve forvette hala problemlerimiz var demek ki. (4 özel maçta, 6 gol atıp 7 gol yiyorsak sıkıntılar bitmemiş demektir. Orta sahaya da en son Caner Koca’nın transferi yapıldıysa…) Bu gerçekleri çok iyi tespit edip teknik adamlarımızla birlikte çare düşünen beyinlerimiz de var, elbette. Yeni çareler yakındır. Bütün dert ve imkansızlıklara rağmen… Transfer mevsimi bitene kadar da, takviyeler bitmeyecektir. Çünkü hedef, ideali bulmak. Lige kadar bu takıma gönül veren, görünen veya geri planda duranlardan çeşitli sürprizleri bekliyoruz. Ancak şu maddiyatsızlık illetine bir çözüm bulunabilse, futbolun kaliteli isimleri kapımızı aşındıracaklar. 

Futbolda, parayla saadetin her zaman maalesef olmadığına inananlar… Sıradaki icraat mı? Lig öncesi, güçlü bir takımla, bir gece maçı yapıp lige hazır girmek lazım. Lige az bir zaman kaldı çünkü… Son lafımız da şu olsun, beraberliklere takılanlar çoğunlukta ya. “ Özel hazırlık maçları lig için asla, ölçü değildir. Hazırlık maçlarını ölçü kabul edip, gelecekle ilgili olumsuz ahkam kesenlere, olumlu düşünün ki olumlu işler vuku bulsun, bıktırıcı ve moral bozucu yorumlar yerine, yapıcı - yön verici eleştiriler yaparak en azından manevi katkınızı bu şehrin tek ve yegane profesyonel takımından esirgemeyiniz diyoruz. Bunu da yapmıyorsanız, susun ve gölge etmeyin bari…

Haa. Birde şu başlatılan bayrak-forma-kombine ve maç bileti gibi mütevazi kampanyalara destek verseniz yeter. Lig uzun, çok zor ve çok çetin geçecek. Şu gerçeği de hiç unutmamak lazım ki : Maziyi kimse silemiyor, geleceği de, kimse bilemiyor” kardeşim… 

Saygılarımızla.

 


Anahtar Kelimeler: HAZIRLIK MAÇLARI OLMAZ FİKİR VERİR
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °