Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati: Isparta, Akdeniz Bölgesinin İkinci Rekabetçi Şehridir

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati: Isparta, Akdeniz Bölgesinin İkinci Rekabetçi Şehridir

ISPARTA 1.07.2021 16:30:00 0
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati:
Isparta, Akdeniz 
Bölgesinin İkinci 
Rekabetçi Şehridir
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, başta gül olmak üzere Isparta’nın elma ve diğer tarımsal değerleri ile çok önemli bir il olduğunu belirterek; “Isparta Akdeniz Bölgesinin Antalya’dan sonra ikinci Rekabetçi Şehridir” dedi.
 
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, bugün Isparta’ya geldi. Nebati, ITSO’nun ev sahipliğinde yapılacak olan ‘İş Dünyası Buluşması’ toplantısına katıldı.
ITSO’DA YÜKSEK
KATILIMLI EKONOMİ TOPLANTISI
Bugün saat 11.30’da Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Ticaret ve Sanayi Odası’nın İstanbul Yolu üzerindeki Ekonomi Kampüsü konferans Salonunda gerçekleştirilen ‘Isparta İş Dünyası’ başlıklı toplantıya; Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati’nin yanı sıra Vali Ömer Seymenoğlu, Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, İş İnsanları, Bölge ve İl Müdürleri katıldı.
TUTAR, BAŞDEĞİRMEN,
SEYMENOĞLU KONUŞTU
‘Isparta’da İş Dünyası Buluşması’ toplantısının açılış konuşmasını ev sahibi olması hasabiyle Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar yaparken, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ak Parti Milletvekili Recep Özel ve Vali Ömer Seymenoğlu da birer konuşma yaptılar.
NEBATİ; “SADECE ÜLKEMİZİ DEĞİL, TÜM
DÜNYAYI ETKİLEYEN BİR SALGINLA KARŞI KARŞIYAYIZ”
Toplantıda daha sonra kürsüye gelen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, yaptıkları ekonomik iyileştirmeleri anlatarak muhalefetin söylemlerini eleştirdi. Nebati konuşmasında; “Türkiye’miz her krizden sonra farklılığını ortaya koyan bir ülkedir. Pandemi nedeniyle dünyanın üzerinden Koronavirüs silindiri geçti. Peki bu silindir nedir? 1929 dünya buhranına, ne 1939-1945 dünya savaşına ne 1973 OPEC krizine ne de bundan önceki 2008-2009’daki krize başlıyor. Tüm dünyayı esir eden bir salgınla karşı karşıya kaldık. Dünyadaki salgınlarda pandemi hiç olmamıştır. Bu salgın farklı bir şeydi. İnsanları öldürdü, hastaneye düşürdü ama aynı zamanda işletmelerin kapanmasına, fabrikaların durmasına, sağlık sistemin çökmesine sebep olacak büyük etkilere maruz bıraktı dünyayı.
“PANDEMİYE RAĞMEN
TÜRKİYE EKONOMİSİ BÜYÜDÜ”
Biz de Türkiye olarak söz konusu pandemiyle ilk olarak geçen yılın Mart ayında karşılaştık. İlk vakayla karşılaştığımızda biz vatandaş olarak ne olacak diye bir şey bilmiyorduk. Bu hastalığın üstesinden gelinebilecek mi diye düşünürken, iş dünyasında doğal olarak kısıtlamalar geldiğinde çeklerimizi, kredilerimi, maaşlarımı nasıl ödeyeceğim, ben yanarsam işçilerim yanacak mı diye düşünmesine izin vermedik. Hızlı bir şekilde ekonomi yönetiminde sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde adımları atarak, Mart ayının sonunda muazzam bir rahatlamaya sebep oldu. Aylarca attığımız bu adımlarda özellikle ülke içerisinde ve uluslararası alanda Türkiye’nin küçüleceği, işlerin duracağına ilişkin tahminlerde bulundular. Biz attığımız adımların ne olduğunu iyi biliyorduk. Adımları attığımızda Türkiye büyüme ile kapatacak, pozitif olarak ayrılacak diyorduk.
“DÜNYA TÜRKİYE’NİN NASIL
POZİTİF AYRIŞTIĞINI GÖRECEK”
Türkiye’miz geçen yol 1,8’lik büyüme yakaladı. büyüme bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 oldu. İkinci çeyrekte Türkiye tarihinde en büyük büyümeyi yakalayacağız inşallah. Öncü göstergeler bunu gösteriyor. Yüzde 20’nin üzerinde. Bir tarafta bürokratik engeller varsa mevzuatta hızlı değişime gittik diğer tarafta tüm imkânlar çerçevesinde her türlü desteği sağladık. İnşallah yılsonunda yakalayacağımız büyüme ile dünya Türkiye’nin nasıl pozitif ayrıştığını görecek. Pandemi nedeniyle bütçe ve çeşitli fonlardan sunulan destek miktarı 141 milyar lira olarak gerçekleşmiştir. Yılsonunda bu rakamın 191 milyar lirayı aşacağını düşünüyorum. Ama kredi ötelemeleri, ertelemeleri, bir takım fonları kullanarak da kullandırdığımız toplam rakam 675 milyar lirayı bulmuş durumda. Neredeyse bir yıllık bütçemizin yarısına gelmiş durumdayız” dedi.
“HEM İKTİDAR DİYECEKSİNİZ HEM HER GÜN
ERKEN SEÇİMDEN BAHSEDECEKSİNİZ BU NASIL İŞ?”
Bakan Yardımcısı Nebati, siyaset, muhalefet ve aykırı görüşün herkesin hakkı olduğunu belirterek, yalan siyaset yapılmaması gerektiğini söyledi. Nebati, konuşmasının devamında; “Yalan üzerine kurulu, insanların hayatını kötümcül bir duruma dönüştürecek her şeyin odağına sayın Cumhurbaşkanımızı koyarak, ‘o giderse gitsin, ülke nasıl zarar görürse görsün hiç önemli değil’ anlayışıyla yapmaktan vazgeçin. Bu ülke, bu vatan hepimizin. Biz bu ülkeye canımızı vermeye hazırız. Ama iyi olan şeylere iyi demeyi, yanlış olan şeylere de şu alternatiflerle, gerek ikna yöntemiyle önümüze koyun. Bir işadamını düşünün ‘bütün gün işler kötü olacak’ derse işler yürür mü? Çalışanlarınız ‘sürekli bu firma batacak’ derse zevkle iş yaparlar mı? Bir yeni sistem var, 5 yılda bir seçim yapılıyor. 3 yıl geçti, tam 2 yıldır ‘3 ay sonra erken seçim gelecek’ deniyor. Sürekli erken seçim gündeme getirilen bir ortamda bir işadamı 6 ay sonrasına nasıl bakacak? Hani istikrardı, önümüzü görelimdi. Bu konuda sizden destek istiyoruz. Yap muhalefetini ama ne olursunuz insancıl yap şeklinde iş dünyasından bir talebim olacak” dedi.
ISPARTALI İŞ İNSANLARI
SORUNLARINI NEBATİ’YE ANLATTI
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati’nin konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti ve Ispartalı iş insanları ekonomik olarak yaşadıkları sorunları Nebati’ye bire bir anlatma imkanı buldular.

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °