Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Hayvanseverler Yarın Alanlarda Olacak

Hayvanseverler Yarın Alanlarda Olacak

ISPARTA 10.12.2022 15:56:00 0
Hayvanseverler Yarın  Alanlarda Olacak

Hayvanseverler, 11 Aralık 2022 Pazar günü saat 14.00’de tüm Türkiye’de düzenleyecekleri eşzamanlı ortak basın açıklaması ile ‘sokak hayvanları sahipsiz değil’ diyecekler.

Isparta’da da söz konusu basın açıklaması saat 14.00’de Kaymakkapı Meydanı’nda gerçekleştirilecek ve basın açıklaması Hayvansevenler Derneği ve Sokak Hayvanları Derneği tarafından okunacak. 

İŞTE O AÇIKLAMA

Son zamanlarda hayvanlara yönelik şiddetin arttığı vurgulanan ve yarın yapılacak basın açıklamasında şöyle deniliyor; “Bugün bir Müslüman ülkeye, bir uygar ülkeye ve bir hukuk devletine yakışmayacak biçimde merhamet, sevgi ve insanlık duyguları taşlaşmış yüreklerini terk etmiş adeta cinnet geçiren küçük bir azınlık olan kanlı bir şer çetesi zavallı sokak köpeklerine TOPLATILIP ÖLDÜRÜLSÜNLER diye savaş açmış durumda. 

Ne yazık ki bu kanlı şer odakları “Devlet bizim arkamızda” diye cüretkarca açıklamalar yapabilecek kadar gözlerini kan bürümüş durumdalar.

Devletin ilgili kurumları ise, sokak hayvanları sorununun TEK SEBEBİ BAKIMEVİ KURMAYAN KISIRLAŞTIRMA YAPMAYAN belediyeler olmasına rağmen, bazı siyasilerin ve odakların etkisi ile hedefe hayvanların toplatılması ve öldürülmesini koymaya devam ediyor. 

Tarım ve Orman Bakanı sayın Vahit Kirişçi’ye defalarca çözüm sürecinde STK’ların gönüllülerin görüşlerini alması çağrımız dikkate alınmadı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın örnek gösterdiği Konya Büyükşehir Belediyesinde köpeklerin kafalarına küreklerle vurularak öldürüldüğü görüntüler yurt çapında büyük infiale sebep oldu.”  

 


Anahtar Kelimeler: Hayvanseverler Yarın Alanlarda Olacak
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °