Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Hayat Pahalılığı Eskiye Rağbeti Artırdı; Yaptır Yaptır Giy!

Hayat Pahalılığı Eskiye Rağbeti Artırdı; Yaptır Yaptır Giy!

ISPARTA 20.11.2022 14:41:00 0
Hayat Pahalılığı Eskiye Rağbeti Artırdı;  Yaptır Yaptır Giy!

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve her gün yapılan yeni zamlar nedeniyle alım gücü düşen vatandaş çareyi eskileri yeniletmekte buluyor.

 

Ayakkabı fiyatlarındaki artış, tamircilere olan rağbeti de artırmaya başladı. Isparta’da Kunduracılar Sitesi Karşısı Hacı Bekir Pasajında 40 yıldır ayakkabı tamiratıyla uğraşan Mustafa Kazık, insanların yeni ayakkabı almak yerine tamir edilebilecek durumda olan eski ayakkabı ve botlarını getirerek yenilettiklerini söyledi.

KAZIK; “İNSANLAR ÇAREYİ ESKİLERİ

TAMİR ETTİRMEKTE BULUYOR”

Mustafa Kazık; “Mesleğe küçük yaşlarda çırak olarak başladım. Sonra kendi dükkânımı açtım ve 51 yıldır da ayakkabı tamiratıyla uğraşıyorum. Geçen yıllara göre bu yıl ayakkabı tamiratına rağbet arttı. Çünkü insanların alım gücü giderek düşmeye başladı. Mağazalarda satılan ürünleri almaya parası yetişmeyen vatandaş çareyi eskilerini tamir ettirmekte buluyor. Ancak her sektörde olduğu gibi bizim sektörde de malzeme fiyatlarında çok fazla artış oldu.

“BÖYLE GİDERSE TAMİRAT

İŞLERİ DAHA DA ARTACAK”

Eskiden makul fiyatlara yapılan tamiratlar malzemedeki artış nedeniyle haliyle yükseldi. Bu da bizleri zaman zaman müşteriyle karşı karşıya getirebiliyor. Ayakkabı tabanlıklarında çeşit fazlalığı Isparta’da bende bulunuyor. Diğer meslektaşlarımda tabanlıkları genelde benden alıyor. Kimi müşteri de tavsiye üzerine dükkânımı bulup geliyor. Ekonomi böyle giderse tamirat işleri daha da artacak” dedi.

“BİZİM MESLEKTE

ÇIRAK YETİŞMİYOR”

Kazık, günümüz koşullarında çalıştıracak çırak bulamadıkları için bu mesleği ileriki yıllarda devam ettirecek ustaların yetişmediğini, böyle giderse bu zanaatlarında zamanla yok olup gideceğini vurguladı.

 


Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °