Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hayaller Yine Suya Düştü!

Hayaller Yine Suya Düştü!

EKONOMİ 2.10.2023 09:35:00 0
Hayaller Yine Suya Düştü!

Emekli maaşlarına yapılacak zam tarihi belli oldu: Başta Ekim denildi ama…

Milyonlarca emekli ara zam için Ekim ayını bekliyordu. Emekliler Ekim ayında ek zam beklerken bu zammın tarihi Bakan Şimşek tarafından açıklandı. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, milyonlarca emeklinin merakla beklediği bir konu. Emekli maaşlarına ara zam yapılıp yapılmayacağı, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı, ocak ayında ne kadar zam alınacağı gibi sorular, emeklilerin gündeminde yer alıyor. Bu konuda son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir açıklama yaptı.

ZAM NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakan Şimşek, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, emekli maaşlarına ara zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruları yanıtladı. Şimşek, “Emekli maaşlarına ara zam yok” dedi. Bakan Şimşek, emekli maaşlarının yılın başında ve ortasında belirlenen formüle göre zamlanacağını hatırlattı. Şimşek, “Ocak ayında yapılacak zam oranını şimdiden söylemek mümkün değil. Çünkü bu oran, ekim-kasım-aralık aylarındaki enflasyona göre belirlenecek. Bu oranın ne olacağını tahmin etmek için henüz çok erken” dedi.

Bakan Şimşek, emekli maaşlarının enflasyona ezdirilmeyeceğini de vurguladı. Şimşek, “Emeklilerimizin alım gücünü korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Emeklilerimizin sıkıntılarını biliyoruz. Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde emeklilerimize ek destekler verdik. Örneğin, bu yıl nisan ayında en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkarıldı. Bu yüzde 36’lık bir artış demektir” dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ 

MAAŞINA EK DESTEK 

Bakan Şimşek, en düşük emekli maaşıyla ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Şimşek, “En düşük emekli maaşı alanların durumunu iyileştirmeye yönelik bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayarak Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Düşük alanları destekleyici bir yaklaşımla hareket edeceğiz” dedi.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA 

EMEKLİ VE ÇALIŞANLARA SÜRPRİZ 

Bakan Şimşek, emeklilerin ve çalışanların kendileri için çok kıymetli olduğunu da belirtti. Emeklilerin refahını artırmak için çalışmaların devam ettiği belirtilerek Cumhuriyetin 100’üncü yılında emeklilere güzel sürprizlerin olması da beklentiler arasında. 

 

 


Anahtar Kelimeler: Hayaller Düştü!
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °