Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Hatice Yıldız CHP Isparta Milletvekili; Aday Adaylığını Açıkladı

Hatice Yıldız CHP Isparta Milletvekili; Aday Adaylığını Açıkladı

ISPARTA 21.03.2023 14:35:00 0
Hatice Yıldız CHP Isparta Milletvekili;  Aday  Adaylığını Açıkladı

CHP’den Milletvekili aday adaylığını açıklayan Diyetisyen Hatice Yıldız, siyasetten gelen, siyaset ile yoğrulmuş, yıllarını Cumhuriyet Halk Partisi’ne adamış bir ailenin evladı olduğunu belirterek; “13. Cumhurbaşkanımız olacak sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını inşa etmek için yola çıktım” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisinde Milletvekili aday adaylığı başvuruları sürüyor. Son olarak bugün Hatice Yıldız, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile Milletvekili aday adayı olduğunu kamuoyuna açıkladı. 

YILDIZ; “TEK ADAM REJİMİNİ ORTADAN KALDIRACAK OLAN, İKTİDARA YÜRÜYEN BİR DEĞİŞİMİN HEYECANINI YAŞIYORUZ”

Saat 12.00’de Parti binasının toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İl Başkanı Tansel Dilaver, Merkez İlçe Başkanı, Partinin Milletvekili aday adayları ile çok sayıda partili katıldı. Hatice Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Sayın il başkanım, ilçe başkanım, kadın kolları başkanım, gençlik kolları başkanım, il ve ilçe yöneticilerimiz, parti üyelerimiz, basınımızın güzide temsilcileri, değerli misafirler, değerli Ispartalılar. Bugün, oldukça heyecanlıyım, biliyorum ki sizler de heyecanlısınız. Tek adam rejimini ortadan kaldıracak olan, iktidara yürüyen bir değişimin heyecanını yaşıyoruz, hep birlikte. Ben Hatice Yıldız. Isparta’da doğdum, Isparta’da büyüdüm, Diyetisyen olarak 16 yıldır görev yaptığım üniversite hastanemizden milletvekili aday adaylığı için geçen hafta ayrıldım. Siyasetten gelen, siyaset ile yoğrulmuş, yıllarını Cumhuriyet Halk Partisi’ne adamış bir ailenin evladıyım. Lise ve üniversite yıllarımda partimizin ve sivil toplumun faaliyetlerine katıldım. Son 10 yıldır da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Isparta Şube Başkan yardımcısı olarak görev yapmaktayım

“SİZLERİN ANKARA’DA BİR KAPISI

OLMASI İÇİN ADAY OLUYORUM”

Üç çocuk annesi olarak, kendi çocuklarım ve ülkemizdeki bütün gençler ve çocukların geleceği ile ilgili kaygılarım var. Yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele için geldiğini iddia eden bir zihniyet, 20 yılın sonunda kendisi yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların sebebine dönüştü. Tüm vatandaşlarımızın, mevcut kötü gidişata dur demesi gerekiyor. Sizlerin desteği ile sizlerin sözcüsü olmak için aday oluyorum. Ben bütün Ispartalıların adayıyım. Bu nedenle diğer partilere oy vermiş Ispartalılar için de bir şeyler söylemek istiyorum. Sizi, dinlemiyorlar değil mi? Ankara’ya gittiklerinde telefonlarınıza çıkmıyorlar, sizi unutuyorlar, yok sayıyorlar, fikrinizi sormuyorlar… Biliyorum… Sizlerin Ankara’da bir kapısı olması için aday oluyorum. Bu seslenişim, sadece partililerimiz ve seçmenlerimiz için değil, diğer partilere oy verip Isparta’da verdiği oyun karşılığını alamadığını düşünen bütün hemşehrilerim için. 

“KADINA ŞİDDETİ ÖNLEYEN KANUNLARI TARTIŞMAYA AÇANLARLA MÜCADELE İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”

13. Cumhurbaşkanımız olacak sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını inşa etmek için çıktığımız bu yolda el ele, omuz omuza, birlikte yürüyoruz. 

Önümüzde görevler var, büyük görevler…

Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek için yola çıkıyoruz…

Çocuklarımıza, gençlerimize eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için, yeniden Köy Enstitüleri ruhunu yaşamak için yola çıkıyoruz… 

O çok övündükleri ama aslında çökmenin eşiğinde olan sağlık sisteminin yeniden ayağa kaldırılması için yola çıkıyoruz…

İlaca erişimde yaşanan krizleri çözmek için yola çıkıyoruz…

Topraklarımız, sularımız için,  göllerimiz için, ormanlarımız için yola çıkıyoruz… 

Hakkını alamayan işçimiz, baskılar altında ezilen memurumuz, kepengini siftahsız kapatan esnafımız, geleceği çalınan gençlerimiz için yola çıkıyoruz…

Hak için, hukuk için, adalet için yola çıkıyoruz… Kadına şiddeti önleyen kanunları tartışmaya açanlarla mücadele için yola çıkıyoruz…

“BU YOLDA YALNIZ 

OLMADIĞIMI BİLİYORUM” 

Bu güzel ülkenin insanlarının, insanlarımızın, enkaz altında günlerce yardım beklemeyeceği; bir yardım kuruluşunun başka bir yardım kuruluşuna afet döneminde çadır satmayacağı bir ülke için yola çıkıyoruz…Bütün bunları, tedirgin olmadan yazabilecek özgür bir basın için yola çıkıyoruz…Gelişen Isparta, Büyüyen Türkiye için samimi iyi niyetlerle bir yola çıkıyoruz… Bu yolda yalnız olmadığımızı biliyorum. Bu coşku ile 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili aday adayı olduğumu siz değerli yol arkadaşlarımla paylaşıyorum. Allah mahcup etmesin. Teşekkür ederim” dedi. 

CHP İl Başkanı Tansel Dilaver ve diğer partililer, konuşmasını tamamlayan Hatice Yıldız’ı tebrik ederek başarılar dilediler. 

 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °