Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Hangi devlet adına bunu yapıyorsunuz?

Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan, 20 ili kapsayan Cumhurbaşkanına sosyal medyadan hakaret soruşturmasının detaylarını paylaştı. Bu kapsamda hakkında işlem yapılan 53 kişinin büyük çoğunun özel okullarda yönetici ve öğretmen oldu

ISPARTA 13.02.2016 06:49:00 0
Hangi devlet adına bunu yapıyorsunuz?
Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan, önceki gün katıldığı televizyon programında önceki haflarda Isparta Emniyet Müdürlüğü’nün 20 ilde yaptığı Cumhurbaşkanına ve devlet büyüklerine sosyal medya yoluyla hakaret soruşturmasının detaylarını paylaştı. Altan, hakkında işlem yapılan 53 kişinin çoğunun özel okullarda yönetici ve öğretmen olduklarını bildirdi.
HANGİ DEVLET ADINA BUNU YAPIYORSUNUZ?
Konuyla ilgili bilgi veren Altan, şunları söyledi: “Bir vatandaşımızın ihbarı sonucunda sosyal paylaşım sitelerinde devlet büyüklerimize, hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza yönelik bazı hakaretlerin, aşağılamaların ihbarı üzerine bir çalışma başlattık. çalışma neticesinde bu kişilere ulaştık. Bu kişilerin sosyal paylaşım sitelerini kullandığını da ispatladık. Bunların akıllarından şüphe ediyorum. Aklı başında olan bir insanın kendi devletine ve devlet büyüklerine saygısı olmaz mı? bunların kime hizmet ettikleri herkesin malumu ama sorgulanması gerekiyor. Kendi devletinize saygı duymuyorsanız hangi devlet adına bunu yapıyorsunuz? Hangi anlayış, hangi inanç, hangi kültür adına bunu yapıyorsunuz? Bunların hepsi kamu görevlisi. Sayın valimizden kurumlarımıza dağıtılan bir talimat da var.
ÇOĞU YÖNETİCİ VE ÖĞRETMEN
53 kişinin büyük çoğunun ilimizdeki özel okullara mensup yöneticiler ve öğretmenler olduğunu üzülerek ifade ediyorum. Bu öğretmenlerimiz acaba çocuklarımıza hangi milli değerleri, hangi ahlaki değerleri öğretecekler, hangi ahlaki değerlerle onları yetiştirecekler? Bunu çok merak ediyorum.
HAKARETLERİ ONLARA İADE EDİYORUM
Halkın yüzde 52 oyunu alan Cumhurbaşkanımıza yapılan hakaretleri kem söz sahibine aittir düsturuyla kendilerine iade ediyorum. Bu kadar aymazlık, bu kadar kendi ülkesine düşman bir anlayışının olmasını hazmedemiyorum. Emniyet Müdürü olarak değil şahıs olarak bunu hazmedemiyorum.
HEM DEVLETİN EKMEĞİNİ YİYECEKSİNİZ HEM DE ARKADAN HANÇERLEYECEKSİNİZ
Normal bir vatandaşa sosyal paylaşım sitelerinde yapılan hakaret suçsa devlet büyüklerine yapılan da suçtur. Hele siz devlet memuruysanız bunun misliyle karşılığının bulunması gerekir. Siz hem devletin ekmeğini yiyeceksiniz hem de devleti arkadan hançerleyeceksiniz. Siz hangi devletin vatandaşınız? Bunun da sorgulanması gerekiyor. Adli olarak cezalarının karşılığını görecekler. Vatandaştan da misliye artarak ihbarlar geliyor. Vatandaşlarımızdan özellikle devlet memuru olarak çalışanların yaptığı hakaret paylaşımlarının ihbarlarını bekliyoruz. Bu bir özgürlük değildir. Kanunlar hakarete müsaade etmiyor.”

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °