Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hangi Caddelerde Uygulanacak? Ücret Kaç Lira Olacak? İşte Ücretli Otopark Uygulamasının Ayrıntıları

Hangi Caddelerde Uygulanacak? Ücret Kaç Lira Olacak? İşte Ücretli Otopark Uygulamasının Ayrıntıları

ISPARTA 22.05.2021 15:37:00 0
Hangi Caddelerde Uygulanacak? Ücret Kaç Lira Olacak?
İşte Ücretli 
Otopark Uygulamasının 
Ayrıntıları
Belediye Meclisi, geçtiğimiz Ocak ayında iptal edilen Ücretli Otopark Uygulamasının yeniden uygulanmasına karar verdi. Peki, ücretli
Otopark Uygulaması hangi Caddelerde Uygulanacak? Ücret Kaç Lira Olacak? İşte Cevabı…
 
Isparta’da 3 Ocak 2020 tarihi itibariyle şehir içi trafik yoğunluğunun azaltılması ve gelişi güzel parkların önlenmesi amacıyla Belediye tarafından ücretli otopark uygulaması başlatılmıştı. Ancak geçtiğimiz Ocak ayında sadece 2 kişinin başvurusu üzerine mahkeme ücretli otopark uygulaması iptal edilmişti.
PLAN VE BÜTÇE
KOMİSYONU RAPOR HAZIRLADI
Bu karardan sonra Ispartalıların yoğun talepleri üzerine Belediye ücretli otopark uygulamasını yeniden başlatmak için harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucu plan ve bütçe komisyonu tarafından bir rapor hazırlandı.
BELEDİYE MECLİSİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL ETTİ
Hazırlanan rapor dünkü Meclis toplantısında meclise sunuldu ve rapor Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
ÜCRETLİ OTOPARK HANGİ
CADDELERİNDE UYGULANACAK?
Ücretli otopark uygulaması, Mimar Sinan, Hamam-Aksu Caddesi arası, Hükümet Caddesi, ITKM-Gürman Pasajı arası, Eski Müftülük-Demirköprü arası, Kavaklı Cami-Kesikbaş arası, Hastane Caddesi, 111 Cadde, Matbaalar Caddesi.
ÜRCETLİ OTOPARK’TA
FİYATLAR NASIL OLACAK?
Ücretli otopark uygulamasının ilk 15 dakikası ücretsiz olacak. 15-60 dakika 3 TL, 1-2 saat 5 TL, 2-3 saat arası 10 TL, 3 saatten sonrası her saat başı 5 TL olacak. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlar ücretiz olacak. Engelli araçları ise günde 2 saat ücretsiz faydalanabilecek. Ücretli otopark uygulaması kısa süre içerisinde başlayacak.

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °