Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Halkın, namlusunu kendisine çeviren tanklara selam duracak hali yoktu

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, darbe diye başlanılan olaylara terörist saldırıları gibi devam edildiğini ifade ederek, “Tankların karşısına çıkan halkımızın, namlusunu kendisine çeviren tanklara selam duracak hali yoktu” dedi.

SİYASET 19.07.2016 06:21:00 0
Halkın, namlusunu kendisine çeviren tanklara selam duracak hali yoktu
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, 15 Temmuz Cuma günü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik Fetullahçı bir grup subay tarafından başlatılan darbe girişimini değerlendirdi. Darbe diye başlanılan olayların terörist saldırıları gibi devam ettiğini ifade eden Yalçın, “Bunu anlamak, bunu kabul etmeleri mümkün değildir.  Bu olayda siyasi partilerin kendi kimliklerini askıya almalarını, aziz Türk milletinin ve bu ülkede yaşayan herkesin aynı şekilde düşünmesi ve tüm kamu çalışanlarının tankların önüne geçmeleri ve milli refleks oluşturmaları bu ülkenin bundan sonra bu tür şeylere teslim olmayacağını gösterir bir durum oldu. Çok üzücü bir durumdu. Tankların karşısına çıkan halkımızın, namlusunu kendisine çeviren tanklara selam duracak hali yoktu. Bu birliktelik sağlanmamış olsaydı belki her birimiz bir başka yerlerde ve bunların emir komuta ettiği bir Türkiye’de akıbetimiz belli olmayan bir şekilde yaşıyor olacaktık. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da da halkımız demokrasiye ve ülkesine sahip çıktı. bu güzel bir şeydir. Ama zaman zaman konvoylarla ilgili bize telefonlar da geliyor. Şehitlerimizin de olduğu bugünlerde bu konulara biraz daha dikkat edilmesi konusunda ilgililerin ve milletvekillerimizin de bir hatırlatma yapmalarını fayda görüyorum” şwklinde konuştu.
BUNUN ÜZERİNE DE GİDİLMESİ GEREKİR
Olayın anlaşılmasının ardından partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başbakan Binali Yıldırım’ı arayarak destek verdiğini belirten İsa Yalçın, şunları söyledi: “İlk dakikadan itibaren sayın genel başkanımız hemen genel merkezdeki makamına geçmiş ve başbakanı arayarak geri adım atılmamasını ve sonuna kadar da yanında olduğunu ifade etmiştir. Biz aynı duruşumuzu sergiliyoruz. İnşallah bu demokrasiye sahip çıkışımız bundan sonra da devam edecek. Özellikle 17 Aralık’tan, Milli Güvenlik Kurulunun aldığı kararlardan sonra halen bu ülkede iktidarın seçim dışında yöntemlerle uzaklaştırabileceğine inanan grupların halen devlete başkaldırmaları düşündürücüdür. Bunun üzerine de gidilmesi gerekir. Bununla ilgili parti ve millet olarak elimizden gelen her şeyi yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu saatten sonra bu ülkede anayasaya, Türkiye Cumhuriyeti değerlerine herkesin sahip çıkması gerekiyor.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °