Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Halk hareketini durdurmanın kimseye bir faydası olmaz

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Burdur’da iddialı konuştu. Akşener’e Isparta’dan da destek verenlerin başını çekenlerden Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, “Meral hanım önümüzdeki seçimde muhtemel başbakan adayıdır

SİYASET 3.05.2016 05:43:00 0
Halk hareketini durdurmanın kimseye bir faydası olmaz
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkan Adayı Meral Akşener hafta sonunda Batı Akdeniz’in 2 ilinde program yaptı. Cumartesi günü Antalya’da partililer ve vatandaşlarla buluşan Akşener, Pazar günü de Burdur’a uğradı. Isparta’ya gelmesi de beklenen Akşener, yoğun programı nedeniyle ilimizi es geçti. Akşener’in Antalya ve Burdur programına Isparta’dan da yoğun katılım oldu. Akşener’in tüm gezilerinde yanından ayrılmayan MHP eski Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın yanı sıra üst kurul delegesi Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala da, Akşener’i yalnız bırakmadı.
HALK HAREKETİNE DÖNÜŞMÜŞ İNSANI ENGELLEMENİN KİMSEYE FAYDASI OLMAZ
Akşener’in yoğun programla çalıştığını ifade eden ve tüzük kurultayına 15 günden az bir süre kaldığını ifade eden Ramazan Pala, “Meral hanım çok yoğun programla çalışıyor. Tüzük değişikliği için 2 haftadan az bir süre kaldı. Ama belki 15 gün içerisinde Isparta programı olmayabilir ama önümüzdeki günlerde bir sıkıntı yapabilirse Isparta’ya gelebilir. Arkadaşlarımızla istişare yaparak Isparta’ya davet ettik. Ama programın doluluğu belli. Hem Isparta’da hem de gittiğimiz illerde izlenimleri gördük. Halk Meral hanımı istiyor. Üst delegeler istememiş bile olsa halk istiyor. Halk hareketine dönüşmüş bir insanı, durdurmanın, engellemenin kimseye bir faydası olmaz. Meral hanım önümüzdeki seçimde muhtemel başbakan adayıdır” şeklinde konuştu.
TÜM BAKANLIKLARI İSTİYORUM
Öte yandan Burdur’da çok kalabalık partili grubuna seslenen MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, genel başkanlığı istediğini ifade ederek, “Benden sonra da her biriniz olabilirsiniz. Ama şimdi ben istiyorum” dedi.  Başbakan olduktan sonra Meclis Başkanının da bir ülkücü olacağını ileri süren Akşener, “Bakın şu salona kaç tane meclis başkanı çıkar? Bütün bakanlıkları istiyorum.  Ülkücülerin bakanlar kurulunun tümünü almış var sayıp hepsini istiyorum. Ben ülkücü iradeye inanıyorum. Türk milletinin sesine inanıyorum.  Biz iğnenin deliğinden geçtik, vız gelir tırıs gider” dedi.
ÖNCE KONGREMİZİ YAPACAĞIZ SONRA İKTİDARA GELECEĞİZ
Diğer taraftan AK Parti iktidarını eleştiren Akşener, “Bu muhteremleri yetiştiren rahmetli Erbakan’ın diliyle; ‘sizi gidi korkak tavuklar sizi.’ Korkak tavuklar kaçacaklar. Bu ülkenin kurumlarını yamulttunuz. Öyle yamuksunuz ki bu ülkenin her kurumunu yamulttunuz. Allah’ın izniyle önce kongremizi yapacağız, sonra iktidara geleceğiz, önce siz yamukları düzelteceğiz” şeklinde konuştu.
BİZ PARALEL, MARALEL DEĞİLİZ AMA SİZ YAMUKSUNUZ YAMUK
Son olarak paralel yapı konusu ile ilgili de hatırlatmalarda bulunan MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, 2015’te Genel Başkanı ve MYK’yı seçen delegenin, bugün aynı kişiler olduğunu ve bunların darbeci olarak suçlandığını söyledi. Onlar da değişen bişey yok diyen Akşener, “O gün bu insanlar öz ülkücü, ülkü erleri ama 9 Nisan’da hepsi paralelmiş. Biz paralel, maralel değiliz ama siz yamuksunuz yamuk. Öyle yamuksunuz ki bu ülkenin kurumlarını yamulttunuz” dedi.
 BİR ÜLKÜCÜNÜN SAÇININ TELİNE ZARAR VERENİN BAŞINA GÖK KUBBEYİ İNDİRMEZSEM NAMERDİM
Akşener, “Sabrediyoruz ve inadına sabredeceğiz diyen Akşener son zamanlarda bir takım ayak oyunları ile ülkücülerin sinirlerine basıyorlar” dedi.” İnadına kongre yapacağız” diyerek sözlerine devam eden Akşener, “Herkes ülkücüye laf söylüyor.  Tek alkışlandığımız yer Sokaktan çekilen Ülkücüler. Ülkücüler neydi ki sokaktan çekildiler. Ülkücüler önüne gelene yumruk mu atıyordu tokat mı atıyordu da terbiye edildiler. Ben bu sistemi kabul etmiyorum. Şimdi buradan söz veriyorum kim istiyorsa kendine pay çıkarsın bundan sonra bir ülkücüye hakaret edenin,  bir ülkücünün saçının teline zarar verenin başına gök kubbeyi indirmezsem namerdim” dedi.
Meral Akşener, konuşmasının ardından Burdur ve Isparta’dan gelen partililerle kurultay süreciyle ilgili bir toplantı yaptı.

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °