Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Halk Eğitim Merkezi’nin Düzenlediği O Kurs; 200 Kursiyerle Tamamlandı

Halk Eğitim Merkezi’nin Düzenlediği O Kurs; 200 Kursiyerle Tamamlandı

ISPARTA 29.07.2020 07:27:00 0
Halk Eğitim Merkezi’nin Düzenlediği O Kurs; 
200 
Kursiyerle
Tamamlandı
HABER: Yunus ÖZLER
Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Kurban Kesim Kursu" sona erdi. Merkez Müdürü Niyazi Karadem; “Bu yıl kursumuza geçen yıllara göre 10 kat daha fazla ilgi oldu” dedi.
 
KURBAN KESİMİİN ÖĞRENDİLER
Kursta kursiyerlere, kurbanlık hayvan seçimi, yaş tayini, hayvan yatırma yöntemleri, kesim öncesi, sonrası ve kesim sırasında yapılması gerekenler ile kurban kesimi sırasında dikkat edilmesi gereken iş sağlığı ve güvenliği konuları ile dini vecibeler teorik olarak anlatıldığını ifade eden Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursumuzu açtık. Bu kursumuzda ayrıntı olarak geçen yıllara göre bu yıl hemen hemen 10 katı yoğun bir ilginin olmasıydı. Zira, geçen yıllarda 15 – 20 kişinin başvurduğu kursumuzu bu yıl 200 kişiyle tamamladık. İlgi yoğun olunca koronavirüs pandemisi tedbirleri kapsamında kursumuzu 50’şer kişilik dört ayrı grup halinde yaptık.
MEZBAHANEDE UYGULAMALI
EĞİTİM GÖRDÜLER
Kursumuzda ayrıca, kursiyerlere Isparta Belediyesine ait Mezbahanede uygulamalı olarak hayvan kesimi anlatıldı. Bu konuda bizlere desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı sayın Şükrü Başdeğirmen’e ve Mezbahane yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.
200 KURSİYERE
SERTİFİKALARI VERİLDİ
Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Kurban Kesimi Eleman Yetiştirme Kursu'na katılan 200 kursiyere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verildiğini sözlerine ekledi.

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °