Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Halıcığının merkeziydi ya şimdi!

20 yıl öncesine kadar Isparta’daki halıcığın merkezi olan şehrimizin en küçük mahallesi olan Kutlubey Mahallesi, şimdi üniversite öğrencilerine hizmet ediyor.

ISPARTA 7.09.2016 07:05:00 0
Halıcığının merkeziydi ya şimdi!
Kutlubey Mahallesi şehrin göbeğinde en merkezi olan bir yer. Ulu Cami’den Isparta Belediyesi’ne kadar olan alanı kapsayan bir mahalle. Kutlubey Mahallesi Bayram Karaoğlu, Isparta’nın kalbi durumunda olan mahallenin geçmişten günümüze özelliklerini anlattı.
Kutlubey Mahallesi Bayram Karaoğlu, Valiliğin, belediyenin, bankaların bulunduğu merkezi bir mahalle olduklarını belirterek, “Isparta’nın en eski yerleşim yerlerinden birisi. Mahallemiz Ulu Camii ile Belediye, 6 Mart Caddesi ile Mimar Sinan Caddesi arasında Isparta’nın en küçük mahallesi. Mahallemiz daha önce halıcılığın merkeziydi. Halıcığın ölmesinden sonra mahallemiz ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerinin oyalandığı kafe yerlerine dönüştü. 20 yıl öncesine kadar buradaki sokaklarda hep halı ve ip mağazaları vardı. Halıcılık yok olunca buraları kafeler, kitapçılar doldurmaya başladı. Buraların eskiden bir kültür sokağı olmasını isterdim. Ama burası tamamen kafeler oldu” dedi.
Öğrencilerin gelmesiyle mahalledeki dükkan kiralarının yükseldiğine dikkat çeken Muhtar Karaoğlu, “20 yıla kadar önce bu mahallede hep aileler otururdu. Ancak şimdi aileler burayı mesken olarak kullanmıyor. Birinci ve ikinci katlar bile ticari yerler oldu. Kafelerde çalışan öğrenciler var. Mahallemizde istihdam çok ciddi oranda sağlanıyor. Mahallemizin ticari canlılığını kaybetmeyeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Öte yandan bazı mahalle sakinlerinin içkili mekânlardan şikayet ettiğini anlatan Kutlubey Mahallesi Bayram Karaoğlu, “Burada 3-4 yıla kadar içkili mekanlar açıldı. Mahalle sakinlerimizden buralardan rahatsızlık duyanlar var. İçkili mekânlar gece saat 3, kafelerde saat 2’ye kadar açık oluyor. Bu yüzden bazı olaylar yaşanıyor. Polisimizi asayişi sağlıyor. belediyemiz her türlü sorunumuzu çözüyor.”

Anahtar Kelimeler:
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °