Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Hac kayıtları başladı

İl Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız, 2017 yılında kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için Hac başvuru tarihlerinin 28 Aralık-6 Ocak olarak belirlendiğini dile getirdi.

ISPARTA 29.12.2016 06:00:00 0
Hac kayıtları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2017 yılında kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için Hac başvuru kayıt tarihlerini açıkladı. Bu kapsamda ilk kez Hacca gidecek vatandaşlar işlemlerini 28 Aralık-6 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirecek. Önceki yıllarda kayıt yaptıranlar ise kayıt yenileme işlemlerini 9-31 Ocak tarihleri arasında yapacak. Hacca gitmek isteyen Hacı adaylarının başvuru sürecini İl Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız açıkladı. Yıldız, Hac için ilk kez kayıt yaptıracak vatandaşların bankalara 20 TL ön kayıt ücreti yatırması gerektiğini vurguladı.
20 TL ÖN KAYIT ÜCRETİ VAR
Yıldız, “2017 yılı Hac kayıtlarımız 28 Aralık’ta başladı. 6 Ocak’a kadar da devam edecek. Bu tarihler arasında ön kayıtlarımızı alacağız. İlk kez kayıt yaptıracak vatandaşlarımız bankalara 20 TL ön kayıt ücreti yatıracaklar. Vatandaşlarımız elektronik ortamda hac.diyanet.gov.tr internet adresinden veya müftülüklere bizzat müracaat ederek, oda tercihini hac konaklama ve otel konaklama türlerinden birini seçerek yapacaklar” dedi.
OTOMATİK YENİLEME YAPILMAYACAK
Önceki yıllarda kayıt yaptıranlar için gerçekleştirilen otomatik kayıt işleminin bu yıl uygulanmayacağını ifade eden Yıldız, “Kayıt yenileme işlemleri 9-31 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Daha önceden kaydı var önceki yıllarda bu kayıtlar otomatik yenileniyordu ama bu yıl otomatik yenileme yapılmayacak. Vatandaşımız tekrar müracaat ederek kayıtlar yenilenecektir. Eğer kayıtlar yenilenmezse kuraya girmeyecekler” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °