Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Gürkan Kız İmam – Hatip Lisesinden; Gazze’ye Destek Kermesi

Gürkan Kız İmam – Hatip Lisesinden; Gazze’ye Destek Kermesi

ISPARTA 11.12.2023 18:28:00 0
Gürkan Kız İmam – Hatip Lisesinden;  Gazze’ye Destek Kermesi

Isparta Merkez Doğancı Mahallesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Gürkan Kız Anadolu İmam – Hatip Lisesi, Filistin’in Gazze kentinde yaşanan insanlık dramına duyarlılık göstererek anlamlı bir kermes düzenledi. Okul aile birliği öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte, velilerin ve öğretmenlerin hazırladığı yerli malı ürünler satılarak Gazze halkına destek olundu.

Gürkan Kız Anadolu İmam – Hatip Lisesi Müdürü Salih Arslan, Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Aksoy ve diğer birlik üyeleri, medyadan takip ettikleri Gazze’deki siyonist İsrail güçlerinin uyguladığı soykırıma karşı duyarlılıklarını her fırsatta dile getiriyorlardı. Bu duyarlılığın bir adım ötesine geçmek amacıyla kermes düzenleme kararı alan birlik ve Okul Müdürü Salih Arslan, Öğrencilerin de katkılarıyla ve onların yardımseverlik duygusunu geliştirmek adına kermese dönüştürdüler. eçtiğimiz günlerde Isparta Kudüs Platformu ve Isparta Kudüs İnsiyatifi Hareketi tarafından başlatılan ‘Isparta Gazze İçin Ayakta’ kampanyası çerçevesinde söz konusu kermesten elde edilecek gelir tamamen Gazze’de zor durumdaki Müslüman kardeşlerimizin ihtiyaçları için gönderilecek. 

GELİRİN TAMAMI GAZZE’DE YAŞANAN ZORLU ŞARTLAR 

ALTINDAKİ İNSANLARA YARDIM OLARAK GÖNDERİLECEK

Okul Müdürü Salih Arslan’ın destek ve onayıyla bir araya gelen öğretmenler, veliler ve öğrenciler, kermes için hazırlıklara başladı. Bugün gerçekleştirilen, başta Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün olmak üzere çok sayıda daire müdürü ve sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri ile velilerin büyük bir katılım gösterdiği kermeste, hazırlanan yöresel lezzetlerden tutun el emeği ürünlere kadar birçok ürün satışa sunuldu. Kermes gelirinin tamamı, Gazze’de yaşanan zorlu şartlar altındaki insanlara yardım olarak gönderilecek.

AKSOY VE ARSLAN; “İNŞAALLAH SİYONİST

İSRAİL ZULMÜ BİR AN ÖNCE SON BULUR”

Gürkan Kız Anadolu İmam – Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Aksoy ve Okul Müdürü Salih Arslan, Gazze halkına destek olmak adına bu kermesi düzenlediklerini belirterek; “Yerel ürünlerimizi, emeğimizi Gazze için paylaşıyoruz. Katılımın bu kadar yoğun olması bizi umutlandırıyor. Siyonist İsrail zulmü bir an önce son bulur ve Gazze halkı özgürlüğüne kavuşur umudundayız” şeklinde konuştular.

“EMEĞİ GEÇENLERE

TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Katılım gösteren, destek veren herkese teşekkür eden Aksoy ve Arslan; “Bu etkinlikle sadece maddi yardım değil, aynı zamanda öğrencilerimize yardımseverlik ve dayanışma duygusunu aşılamak istedik. Bu vesileyle Gazze’deki kardeşlerimize bir nebze olsun destek olabiliyorsak ne mutlu bize” dediler. 

KONU SADECE PARASAL DEĞİL, ZAMANDA BİRLİK VE 

BERABERLİK DUYGULARININ PEKİŞTİRİLMESİNİ SAĞLAMAK

Kermesin başarılı geçmesiyle birlikte, okul yönetimi ve veliler Gazze’ye yapılacak yardımların devam edeceği müjdesini verdi. Bu bağlamda, öğrencilere insanlık değerlerini benimseten etkinlik, sadece maddi destek değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesine de katkı sağladı. 

GÜRKAN KIZ ANADOLU İMAM – HATİP LİSESİ 

FİLİSTİN’E DESTEK KERMESİNDEN GÖRÜNTÜLER; 

 


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °