Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Günlük 20 TL harçlıklı Arı Yetiştiriciliği Kursu

Günlük 20 TL harçlıklı Arı Yetiştiriciliği Kursu

ISPARTA 23.02.2017 07:04:00 0
Günlük 20 TL harçlıklı Arı Yetiştiriciliği Kursu
İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde Sav Kasabası’ndaki  15-40 yaş arasında tarım üretim yapan kişilere yönelik 25 kişilik arı yetiştiriciliği kursu düzenlenecek. Kurs başvuruları için son tarih 1 Mart 2017.
İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  işbirliğinde arı yetiştiriciliği kursu düzenlenecek.  Sav Kasabası’na yönelik düzenlenecek kurs için başvurular 1 Mart’ta sona erecek.  Kurs için seçmeler ise 2 Mart’ta Isparta Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili olarak İŞKUR İl Müdürlüğü’nden yapılan duyuru şöyle; “İl Müdürlüğümüz ile Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  işbirliğinde,    Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında; ziraatle uğraşan genç çiftçilere mesleki eğitim verilmesi ile ilgili olarak kırsal kesimde özellikle tarım sektöründe yaşayan işsiz (kendi adlarına herhangi bir iş sigorta girişi olmayan) en az ilkokul mezunu, 15-40 yaş arasında, tarımsal üretimin içindeki Merkez Sav’daki kişilere yönelik Arı Yetiştiriciliği kursu düzenlenecektir. 
KURSA KATILMA ŞARTLARI
                                                        
1 - Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
2 - 15 yaşını tamamlamış olmak,
3 - Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak,
4 -  Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak,
5 - İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak,
6 - Emekli olmamak,
7 - Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,
8 - Eğitimlere katılmalarına ve kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı il müdürlüğünce uygun görülmesi halinde, sadece yükseköğretim ve açık öğretimdeki öğrenciler kurslara katılabilirler.
9 - Kurstan yararlanan kursiyerler, kursun tamamlanmasından itibaren altı ay geçmeden yeni bir kurstan yararlanamazlar.
10-  Kursiyerler ve katılımcılar için kurs ve/veya programlar (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) arasında altı ay bekleme süresi bulunur.
11- Kursu bitirenlere Milli Eğitim Onaylı Belge verilir.
12- Kursiyerlere günlük 20 TL cep harçlığı verilecektir.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °