Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Güneykent’te konaklama üzerine çalışmalar yapmalıyız

Isparta’daki ilk ziyaretini gül kenti Güneykent’e yapan Vali Şehmus Günaydın, her yıl yerli ve yabancı yaklaşık 6 bin 500 turistin geldiği beldede konaklama yerlerine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

ISPARTA 27.06.2016 04:29:00 0
Güneykent’te konaklama üzerine çalışmalar yapmalıyız
Isparta’da gülün başkenti olarak kabul edilen Güneykent’te bu yıl yurtiçinden ve yurtdışından yaklaşık 6 bin 500 turist gelerek, günübirlik olarak önce gül bahçelerinden gül topladılar, ardından geleneksel yöntemlerle gülsuyu ve gülyağı çıkardılar. Belde de turizm açısından en büyük eksiklik ise turistler için konaklama ve sosyal yaşam alanları. Konunun kendisine aktarılması üzerine Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Gönen İlçesi’ne bağlı Güneykent Kasabası’nda incelemelerde bulundu.
Vali Günaydın, kasabada ilk olarak Kaymakam Coşkun Öztürk, Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan ve Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün ile birlikte gül bahçelerine giderek, önce gül topladı, ardından da gülün kasabaya katkıları hakkında brifing aldı.
ZİYARETÇİ SAYISINI ARTIRMAK İÇİN KONAKLAMA YERLERİ YAPILMALI
Daha sonra kasabada ziyaretlerde bulunan Vali Şehmus Günaydın, halı tezgahının başında ilmik attı, gül kazanının altını ateşledi. Ziyaretin ardından açıklama yapan Vali Günaydın, “Güneykent, sahip olduklarıyla turizm merkezi, cazibe merkezi olabilecek bir nokta. Buradaki arkadaşlarımız gül konusunda çok ciddi mesafe almış ve gülle ilgili gülle olarak kendi beldesine önemli katkılar sağlamış. Başta kaymakamımız, ilçe ve belediye başkanımız bu konuda önemli çalışmalar yapmışlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Hem gül toplamak için hem de Güneykent’in güzelliklerini görmek için, Yunus Emre’nin türbesini ziyaret etmek için her yıl yaklaşık 6 bin 500 civarında yerli ve yabancı turistin geldiği bir beldemiz. Bu rakam çok önemli. Tabi bu rakamın üzerine koyabilmemiz için de mutlaka gelen turistlerin konaklamalarını sağlayacak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu konuda inşallah önümüzdeki günlerde kaymakam ve belediye başkanlarımızın önerisiyle değerli ve önemli çalışmalar yapacağız” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °