Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Günaydın’dan GES çıkışı

Günaydın’dan GES çıkışı

ISPARTA 29.10.2018 09:04:00 0
Günaydın’dan GES çıkışı
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, güneş enerjisinden elektrik üretmek amacıyla 100 dönüm üzerinde santral kurmak istediklerini ancak ruhsat ve araziyi alamadıklarını ileri sürdü.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi(GES) üretme noktasında bir çıkış geldi. Bu konuda yatırım yapmak istediklerini belirten Günaydın, ruhsat ve istedikleri hazine arazisini alamadıklarını ileri sürdü.
YAVAŞ GİDEN BÜROKRASİNİN SÜRATLENDİRİLMESİ GEREKİYOR
Ülkemizin doğalgazda dışa bağımlı olduğunu ifade eden Başkan Günaydın, İran ve Rusya’dan doğalgaz alıyoruz. Ülkemizde doğalgaz çıkmıyor. Enerji konusunda bilim adamlarımızın çalışmalarını artırması lazım. Rüzgar gülleri ve güneş enerjilerinin serbest bırakılması lazım. Güneş enerjisi açısından dünyada en verimli olan yer Yeşilova, Burdur, Isparta’dan geçip Van’a kadar devam eden bir hat. Dünyada en iyiyiz. Almanya güneş enerjisinde 3.derecedeler biz birinci derecedeyiz. Ben büyük bir güneş enerjisi santrali kuracağım ancak ruhsatını ve araziyi alamıyorum. Belediye kuracak. Desteğimiz varsa onu da kabul edelim. Yavaş giden bürokrasinin süratlendirilmesi gerekiyor. Bunlar ülkemize zarar veriyor.
TEŞEKKÜR ETMEYİ, SAYGI DUYMAYI, SEN DE BUNU YAP DEMEYİ BİLMELERİ LAZIM
Ben 100 dönüm üzerinde güneş enerjisi santrali kurmak istiyorum. Bir tepeyi istiyorum. Hazinin arazisinden Gönen’de bir tepeyi istiyoruz. Bunu anında vermeleri gerekir. Ben elektrik için 1,2 Milyon TL ödüyorum. Belki de 25-30 megavat elektrik elde edeceğiz ki Isparta’nın yarısına yeter gibi olacak. Entegre tesisimize de onu devredeceğim. Ülkemizin elektrik sıkıntısına faydası olacak. Buna koşa koşa gelmeleri lazım. Ama iyi bir şey yaparsak aman yapmasın diyorlar. Siyasi kanat kıskançlığı kaldırması lazım. Teşekkür etmeyi, saygı duymayı, sen de bunu yap demeyi bilmeleri lazım. O zaman Türkiye daha çok medenileşir, kalkınır ve hız kazanır. Ben kimseyi kıskanmıyorum. Ah yapsalar da ben teşekkür etsem. Hangi parti olursa olsun halkıma hizmet etsin elinden öpeyim. Ama bir fabrika kurduğumda ruhsatı vs şeylerini taktiklerle alıyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °