Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Günaydın’dan 29 Ağustos atılımı

Isparta Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bir gün önce Atatürk Stadyumu’nda Emel Sayın ve Ahmet Özhan konseri ile kutlayacak. Kutlamalar kapsamında temel atma ve açılış törenleri de gerçekleştirilecek. Programa MHP Genel Başkan?

ISPARTA 18.08.2016 05:44:00 0
Günaydın’dan 29 Ağustos atılımı
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün makamında düzenlediği basın toplantısında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları hakkında bilgi verdi. Kutlamaların 29 Ağustos’ta gerçekleştirileceğini belirten Günaydın, aynı gün Isparta Belediyesi’nin tamamlanan yatırımlarının açılışlarının ve yeni başlayacak projelerin temel atma törenlerinin yapılacağını duyurdu. Başkan Günaydın, Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi(ITKM) inşaatı ve otoparkıyla ilgili sorulara da yanıt verdi.
AÇILIŞI YAPILACAK YATIRIMLAR
29 Ağustos’ta açılış ve temel atma törenleri olacağını ifade eden Başkan Günaydın, açılışı yapılacak yerlerle ilgili “Belediye önünde 150 araçlık otoparkı, 350 araçlık Çelebilir Otoparkı, 1700 araçlık ITKM otoparkı, 265 araçlık Halı Sarayı otoparkı, Gaziler Parkı, Gökkubbe Uluslararası Fuar ve Gösteri Merkezi’nin açılışları gerçekleştirilecek” dedi.
TEMELİ ATILACAK PROJELER
Temeli atılacak yeni projeleri de açıklayan Günaydın, “250 araçlık valilik arkası otoparkı, 200 dönüm üzerine yapılacak Yeni Otogar, Pirimehmet Mahallesi’nde 300 araçlık katlı otopark, 26 metre uzunluğundaki Saat Kulesi, Dede Korkut Müzesi ve Dede Korkut Heykeli, Kirazlıdere Tesisi önünde Seyir Terası, 25 bin m2’lik park projeleri, Etnografya Müzesi devamı şeklinde büyük bir müze(Ergenekon Destanı), Akdeniz Bölgesi’nin en modern Hayvan Hastanesi ve Hayvan Barınağı’nın temellerini atacağız” şeklinde konuştu.
BAHÇELİ’Yİ DAVET EDECEK
Şehir nüfusunun 225 bin olarak bazı alındığında bu yatırımların büyük projeler olduğunu kaydeden Günaydın, açılış ve temel atma törenleri için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi davet edeceğini ifade etti. Günaydın, “Yarın(bugün) Ankara’ya geçeceğim. Sayın Genel Başkanı davet edeceğim. Açılışı anlatan broşürlerimizi davetiyemizle birlikte vereceğiz. Gelip, gelmeyeceğini biliyorum. Genel Başkanımıza kalmış bir durum” dedi.
Öte yandan gazetecilerin “ITKM otoparkının ne zamana kadar ücretsiz olacağı” yönündeki sorusunu cevaplayan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Ebedi ücretsiz. Bir ay hiç ücret almayacağız. Ondan sonra 1 lira alınacak. Türkiye’de de bu konuda rekor kıracağız. 15 lira alınan yerden biz 1 lira alacağız. Bugün İstanbul ve Ankara’ya gidin, oralardaki otoparklar pahalı. Bizim otoparklarımız  onlardan daha güzel ve kullanışlı. Daha huzurlu, daha aydınlık. Emniyetli, çoluk çocuk, bayan girebilecek tarzda. Her şeyi kontrollü ve kameralarla izleniyor. Oralarda hırsızlık olmaz. Otoparklarda kıymetli eşyalarınızı alın diye yazarlar. Bizde kıymetli eşyalarınızı arabada bırakınız ve kapıları açık bırakınız. Espri yapıyorum ama gerçek payı olduğu için espri yapıyorum” şeklinde konuştu.
YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM
“ITKM inşaatının ne zaman başlayacağı” sorusuna ise Günaydın, “Yorum yapmak istemiyorum. Stratejik bir konu” diyerek yanıt verdi. 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °