Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Günaydın, Bakan Eroğlu’dan Su Fabrikası için izin istedi

Günaydın, Bakan Eroğlu’dan Su Fabrikası için izin istedi

ISPARTA 11.02.2017 06:16:00 0
Günaydın, Bakan Eroğlu’dan Su Fabrikası için izin istedi

Belediye Başkanı Günaydın, kendisini ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ya Aksu’da bulunan bir su kaynağının şehir merkezine getirilmesi için hazırladığı projeyi sundu ve arıtma tesisi alanında su fabrikası kurmak için izin istedi. Bakan Eroğlu, konuların inceleneceği sözünü verdi. 
Temel atma ve açılış töreni için dün Isparta’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı da makamında ziyaret etti. Ziyarette Isparta Belediyesi’nin projelerinden bahseden Başkan Günaydın, Bakan Eroğlu’ndan da bir takım isteklerde bulundu. Başkan Günaydın, Bakan Eroğlu’dan halka ucuz damacana su içirmek için su fabrikası izni istedi. 
GÜNAYDIN: BARAJLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM
Belediye’nin hizmetlerini Bakan Eroğlu’na anlatan Başkan Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta’nın üst tarafında iki tane baraj olacak yerimiz vardı. Bunu Isparta’ya bir önceki gelişinizde bahsetmiştim ve hemen bu konuya sahip çıktınız. Darıdere-2 barajının şuanda yapımı başladı. İkinci baraj projelendirme aşamasında ve o da en yakın zamanda başlayacak. Bu konuda sizlere teşekkür ediyorum. Isparta’nın çok önemli bir ihtiyacıydı. Eğirdir gölünden gelen borularımız bütün tedbirlerimizi almamıza rağmen bu kış 3 yerden patlama oldu. Kış ayında çalışmalarımızı hızlandırdık ama geçen gün tek yerden büyük bir patlama daha oldu. Isparta için en önemli bir olaydır baraj meselesi ve bir an önce başlanması gerekmektedir. 
HAYVAN BARINAĞINI KISA SÜREDE BİTİRECEĞİZ
49 dönüm üzerinde ormandan yer kiralamıştık. Bu kiralanan yere hayvan barınağı yapacağız. Bu konuya da sahip çıktınız. 2 milyon 100 bin liraya mal oluyor ve 800 bin lirası sizin katkılarınızdır. En yakın zamanda bitirilmesini bekliyorum” şeklinde konuştu. 
AKSU’DAKİ SU KAYNAĞINDAN YARARLANMAK İSTİYORUZ
Öte yandan bir ihtiyaçlarının daha olduğunu belirten Başkan Günaydın, şunları söyledi: “Büyük projeleri yapan ve isteyen biri olduğunuzu biliyorum. Yer yer kuraklıklar oluyor. Bu nedenle baraj biraz zorlanabilir. Isparta’mızın bundan sonra büyüyeceği zannediyorum. Yaptığımız bütün projeler 1 milyon nüfusa göre yapılıyor. Eğirdir gölünden su alıyoruz. Bir de bizim zindan mağarasının ilerisinde bir su kaynağımız var. Burası bin 300 kotunda, Isparta’ya gelecek bin 100 kotunda ama burası 45 – 50 km uzaklıkta. Burası Türkiye’nin en iyi sularından bir tanesi. Memba kalitesinde su var. Bunun gibi 4 – 5 yer tane daha var. Bu suyun bir miktarını alsak bile bir miktar kalıyor. Bu suyu Isparta’ya getirsek, şehrimizin geleceği su açısından kurtulmuş oluyor. 
SU FABRİKASI YAPMAK İSTİYORUZ
Ayrıca kendi arıtma tesisimizin içerisinde su fabrikası yapmak istiyoruz. Kullandığımız suyun bir kısmını ayırarak Isparta halkına damacanalarla bedava su ya da işletme usulü ile satılabilir. Alacağımız su, Doğa Koruma Bölge Müdürlüğü’ne ait. Bu konuda müsaade istiyoruz.”
BAKAN EROĞLU: 2019 YILINA KADAR ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI OLARAK ISPARTA’DA BAYA İLERLEYECEĞİZ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Başkan Günaydın’ın istediği konuları inceleyeceklerini ifade etti. Bakan Eroğlu, 2 yıl önce Darıderesi 1 barajına başladıklarını ve sonrasında Darıderesi 2’ye devam ettiklerini belirterek, “Andık projemiz devam ediyor. Aksu Başpınar kaynak sularından bahsediyorsunuz. Onları ilk önce incelememiz lazım. Bir milyon nüfusunuz bile olsa su sıkıntısı çekmeyeceğiniz kadar barajlar kuruyoruz. Maddi konularda herhangi bir problemimiz olmaz. 2019 yılına kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Isparta’da baya ilerleyeceğiz. 33 adet baraj sözünü vermiştik. Bunlar yapılıyor ve bunlara ilaven tesisler de var. Hayvan barınağı projesi güzel oldu. Biz de hibe olarak elimizden geldiği kadar destek veriyoruz. Yapılan bu barınak standartların üstünde. %40’ını belediyeye hibe olarak verdiğimiz bu proje ortaklaşa çalışmak adına güzel oldu. Kısa zamanda açılacaktır” diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler:
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °