Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

GÜLÜN HİKAYESİ BEYAZ PERDEYE AKTARILIYOR

GÜLÜN HİKAYESİ BEYAZ PERDEYE AKTARILIYOR

ISPARTA 5.05.2019 17:08:00 0
GÜLÜN HİKAYESİ BEYAZ PERDEYE AKTARILIYOR
Yönetmenliğini Turgut URAL’ın yapacağı ‘’Bir Gülü Sevdim’’ sinema filmi Isparta’yı ve gülü dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Çekimlerine gül sezonunda başlanacak olan filmde bir çok ünlü isimde yer alacak.
Gülleri, gölleri, elması ve lavanta bahçeleriyle ünlü olan Isparta ‘’Bir gülü sevdim’’ adlı sinema filmi için platoya dönecek. Türkiye de ve bir çok ülkede gösterime girecek olan film, Isparta’nın tanıtımına ve turizmine elçi olacak.
Isparta ya gelen filmin yönetmeni Turgut URAL ve japon oyuncu Ayumi TAKANO beraberinde filmin yapımcısı Murat TUNCER  ve tiyatro yönetmeni Barış KARABULUT la beraber Isparta Valisi Ömer SEYMENOĞLU, Isparta Belediye Başkanı  Şükrü BAŞDEĞİRMEN  Başkan Yardımcısı Fahreddin GÖZGÜN ve ilçe belediye başkanlarını ziyaret etti. İl kültür ve turizm müdürü Ali GÖÇER  den ise ilin film çekilebilecek olan mekanları hakkında bilgiler alan heyet daha sonra Güneykent  ve  Eğirdir’e geçerek  gül müzesi ile gül ve  lavanta bahçelerini gezdi.
 
 Bizim Eğirdir Platformunu da ziyaret eden yönetmen, oyuncu ve beraberindekiler burada yönetim kuruluyla  bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Bizim Eğirdir Platformu Başkanı Çetin MEYDAN  ile Yönetim Kurulu Üyeleri, İbrahim AĞARTAN ve Mehmet DEMİREL katıldı. Toplantının ardından bir açıklama yapan Çetin MEYDAN ‘’ Bizim Eğirdir Platformu olarak projeye tam destek vereceğiz ‘’ dedi.
 
Filmle alakalı açıklamada bulunan  Yönetmeni Turgut URAL ; Isparta turizmin başkenti olan Antalya ya sınır olmasına rağmen neden turist çekemiyor diye hep merak etmişimdir. Antalya’nın denizi varsa Isparta’nın da gölleri var. Eksiği yok fazlası var. Ben Isparta da bir tek gülü biliyordum, meğer Isparta Türkiye de elma tarımının lideriymiş. Hatta birkaç kişiden Isparta’nın havasının astım hastalarına iyi geldiğini duydum. Son zamanlarda ise basından takip ettiğim kadarıyla lavanta bahçeleri de gül kadar nam salmaya başladı. Değişik şehirlerde bunu yaşadık ve gözlemledik, film çekilen mekanlar sonradan çok meşhur oluyor ve yerli yabancı turist akınına uğruyor. Isparta ilimizin zengin bitki örtüsünün bu filmden sonra, alternatif tıpla uğraşan kişilerin ve kozmetik ve ilaç sanayiinin gözdesi haline geleceğine inanıyorum’ dedi.
 
URAL ayrıca; ben bu projede Isparta Valimizin, Belediye Başkanlarının ve Şehrin aktörlerinin bize destek olacağına inanıyorum.  Ziyaretimiz sırasın da  bu izlenimi edindik.   Filmin ana karakter oyuncuları ekranlardan tanıdığımız oyunculardan oluşurken yan karakter ve figüranların tamamı ise Ispartalı tiyatroculardan ve halktan oluşacak dedi.
 
Filmin yapımcılığını ise Isparta’nın yakından tanıdığı, Gülün Yolculuğu projesinin mimarı Anatolia film şirketi adına Murat TUNCER üstlendi.

Anahtar Kelimeler: aktarılıyor perdeye beyaz hikayesi
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °