Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Gülen'in Akşener talimatı Isparta operasyonunda ortaya çıktı

Gülen'in Akşener talimatı Isparta operasyonunda ortaya çıktı

ISPARTA 17.03.2016 15:03:00 0
Gülen
Isparta'da FETÖ operasyonunda, aralarında eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü İbicioğlu ve yardımcılarının da bulunduğu 51 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonda tutuklananların sayısı bugün itibariyle 25'i buldu.
Haber7'nin Emniyet kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Isparta'da yapılan FETÖ operasyonunda önemli bilgilere de ulaşıldı. Süleyman Demirel Üniversitesi eski Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç üniversiteden topladığı arşivi kaçırırken suçüstü yakalandı. Halil Karakoç'un arabasına yapılan operasyonda soruşturmanın seyrini değiştirecek çok önemli delillere ulaşıldı.
Belgeler arasında, FETÖ lideri Gülen'in MHP'nin Genel Başkan adaylarından Meral Akşener için "Onu koruyun" talimatı verdiği bir not da yer aldı.

GÜLEN'İN EL YAZMASI TALİMATI

Operasyonda, 25 adet DVD, 5 adet flash bellek, 4 adet diz üstü bilgisayar, 116 GSM kartı, 1 adet bilgisayar kasası yakalandı. Yapılan içerik incelemesinde FETÖ lideri Fethullah Gülen’in el yazması talimatlarına da rastlandı.
DVD’lerde çeşitli şantaj görüntüleri, çocuk pornosu, Karakoç'un kendi odasına gelenlerin görüntüleri de olduğu ifade edildi.

GÜLEN: AKŞENER'E SAHİP ÇIKIN

Gülen’in ifadeleri arasında yer alan, "Evinizi, barkınızı satın Bank Asya’yı kurtarın" mesajı dikkat çekti.
Meral Akşener’le ilgili sahiplenme mesajlarına rastlanan kayıtlarda ise, “Meral Akşener’e sahip çıkın. Kendisini koruyun” gibi ifadelerin geçtiği görüldü.

ERDOĞAN'A HAKARET SEZER'E  ÖVGÜ

Dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağır hakaretler eden FETÖ lideri Gülen'in verdiği el yazması talimatlarda siyasi yapı ile ne tür ilişkiler içinde olduğunu da ortaya koydu
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e övgü dolu sözler sarfedildiği talimatlarda kendisine hediye edilen saatten de bahsedildiği yer aldı.
Ele geçirilen belgeler arasında ayrıca üniversitede 12 trilyonluk yolsuzluk operasyonuna dair bilgiler de yer buldu. FETÖ üyesi bir şahsın İsmailağa Cemaati'ne sızıp, sahte kimlikle aralarında yaşadığını da ele geçirilen belgeler ortaya koydu.
MHP'Lİ VEKİLLERİN ŞANTAJ KASETİDE AYNI MERKEZDEN Mİ?
Operasyonda ele geçirilen bilgisayar ve disklerde 2011'de MHP'li vekillere kurulan kaset kumpasının ham görüntülerinin bulunduğu da ifade edilmişti. Medyada yer alan haberlerde bu görüntülerin, Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi'nde montajlandıktan sonra yayınlandığının belirlendiği belirtilmişti.
BAHÇELİ'NİN PARALEL İDDİASI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yakın zaman önce Paralel Devlet Yapılanmasının partisini ele geçirmek için genel başkan adayları üzerinden operasyon düzenlediğini iddia etmişti.
Kaynak : Haber7

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °