Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Gülbirlik, Gülçiçeği Kilogram Alım Fiyatını Açıkladı; Gülçiçeği’ne 7,80 TL’lik Fiyat

Gülbirlik, Gülçiçeği Kilogram Alım Fiyatını Açıkladı; Gülçiçeği’ne 7,80 TL’lik Fiyat

ISPARTA 12.10.2021 11:22:00 0
Gülbirlik, Gülçiçeği Kilogram Alım Fiyatını Açıkladı; 
Gülçiçeği’ne 
7,80 TL’lik 
Fiyat
GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, 2021 yılı Gülçiçeği alım fiyatının kilogram başına 7 lira 80 kuruş olarak belirlendiğini açıkladı. Buna göre, Gülçiçeği fiyatında bir önceki yıla göre 45 kuruşluk bir artış yaşandı.
 
Isparta Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Çelik ve yönetim kurulu dün saat 11.30’da birlik binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Birliğe bağlı 6 Kooperatif Başkanı da katıldı.
ÇELİK; “KORONAVİRÜS PANDEMİSİ
NEDENİYLE SİZLERLE BİRLİKTE OLAMADIK”
Toplantıda bir konuşma yapan Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, konuşmasında Koronavirüs pandemisine dikkat çekerek; “Değerli basın mensubu arkadaşlarımız bilindiği gibi iki yıldır Koronavirüs pandemisi nedeniyle sizlerle birlikte olamamıştık. Dolayısıyla, geçen yıl gülçiçeği alım fiyatımızı açıklamak için basın toplantısı da yapamamıştık. Basın bildirisiyle sizlere duyurmuştuk. İki yıl aradan sonra sizlerle birlikte olmanın memnuniyetini taşıyoruz.
“GÜLCÜLÜĞÜN İLİMİZDE GELİŞMESİNDE
EMEĞİ GEÇEN HERKESİ MİNNETLE ANIYORUZ”
Evet, bugün itibariyle Gülbirlik olarak Gülçiçeği kilogram alım fiyatımızı açıklamak için bu toplantımızı düzenledik. Gülcülük sektörünün bölgemizde gelişmesinde büyük emeği geçen ve bölge ekonomisi ile ülke ekonomisine önemli katkı sağlanmasında her türlü fedakarlıktan çekinmeyen gülcülüğün duayeni merhum Müftüzade İsmail Efendi başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş olan Gülbirlik kurucularını ve emeği geçen tüm üreticileri minnetle yadediyoruz.
“KISA ZAMANDA BU SALGINDAN KURTULUP
EKONOMİMİZİN TOPLARLANMASINI BEKLİYORUZ”
Sizlerin de malumları olduğu üzere; 2020 yılı ve içinde bulunduğumuz 2021 yılında Covid-19 Pandemi salgını ülkemiz ve tüm dünya ülkelerinde başta sağlık olmak üzere ekonomi ve ticaret bağlamında da büyük sıkıntılara yol açmıştır. Ekonomilerdeki küçülmeler ve durgunluklar doğal olarak Türkiye’yi de etkilemiş olup, yaklaşık bir buçuk yıldır insanlık bu salgın ile mücadeleye devam etmektedir. Ümidimiz o dur ki, tüm insanlık en kısa sürede bu salgından selamete çıkmasını, ekonomilerin tez zamanda toparlanmasını ve ticari faaliyetlerin hız kazanmasını bekliyoruz.
“PANDEMİYE RAĞMEN PAZARLAMA
ÇALIŞMALARIMIZI ISRARLA SÜRDÜRDÜK”
2020 ve 2021 yıllarındaki pandemi sürecinin getirdiği her türlü sıkıntı ve problemlerin gölgesinde, bizler Gülbirlik olarak üretici ortaklarımızın emeklerinin korunması, alın terlerinin karşılığını alabilmeleri için elimizden gelen bütün gayreti göstererek büyük çabalar sarf ettik. Henüz pandeminin etkilerinin 2020 yılının etkilerinden daha az olmamasına rağmen pazarlama faaliyetlerimizi ısrarla sürdürdük ve çalışmalarımıza devam ettik, ediyoruz.

“2021 YILI GÜLÇİÇEĞİ KİLOGRAM
ALIM FİYATIMIZ 7,80 TL’DİR”
Değerli Basın Mensupları; Pandeminin gölgesinde 2021 yılı gül çiçeği sezonunu hayırlısı ile kazasız belasız tamamladık. Akabinde hemen pazarlama çalışmalarımıza başlayarak yurt dışı satışlarımızı gerçekleştirdik. Halen çalışmalarımız devam etmektedir. Bizler Yönetim Kurulu olarak üretici ortaklarımızın böylesi sıkıntılı bir ortamda aile bütçelerine bir nebze de olsa katkı sağlamak ve rahatlatmak için Birliğimiz ve Rosense A.Ş.’nin imkanlarını birleştirerek yaptığımız çalışma ve değerlendirmeler sonucunda 2021 yılı gül çiçeği kilogram fiyatı 7,80-TL olarak tespit edilmiştir. Ödemelere Perşembe veya Cuma günü başlanacaktır. Bu vesile ile gül çiçeği fiyatının üretici ortaklarımıza ve birliğimize hayırlı olmasını temenni eder, Yönetim Kurulu olarak katkılarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür eder, saygılar sunarız” dedi.
DEMİR; “VEREBİLECEĞİMİZ
EN İYİ FİYATI VERDİK”
Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir de toplantıda yaptığı konuşmada, gülçiçeği alım fiyatı konusunda uzun süren bir değerlendirme sonucunda bu fiyatı belirlediklerini belirterek, verebileceklerinin en iyisini verdiklerini söyledi.
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °