Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Gül Şehri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri; Ailelerle Buluşuyor

Gül Şehri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri; Ailelerle Buluşuyor

ISPARTA 28.03.2022 10:49:00 0
Gül Şehri Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri; 
Ailelerle
Buluşuyor
Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” kapsamında ziyaretlerine devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün öğrenci ve öğretmenlerimizin toplumla bütünleştirilmesinin amaçlandığı aile ziyaretleri devam ediyor.
 
Okul müdürü İmdat Arlı, projeden sorumlu müdür yardımcısı Ebru Sütçü ve Okul Proje Yürütme ekibi ile beraber çalışmalara devam ediyorlar. Gönüllü öğretmen ve öğrencilerinden oluşan proje yürütme ekibi proje kapsamında Mart ayında Anadolu Mahallesi Muhtarıyla iletişime geçerek Muhtarlık hizmet binasında bulunan bilgisayarın bakım ve tamiratını gerçekleştirdi.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Müdür Yardımcısı Ebru Sütçü Meslek Liseliler Aileleriyle Buluşuyor" projesinde yer almaktan, ailelerin yanında olmaktan ve onların ihtiyaçlarını görmekten son derece mutlu olduklarını ifade ederek “Proje ile öğrencilere; öğretim programlarının yanında özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmeyi hedefliyoruz. Onların sosyal becerilerini geliştirmek, milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerler kazandırmak, okulda öğrendiklerini gerçek hayatta uygulama fırsatı vermek, yardımlaşma, ihtiyaç sahibine yardım etme, birlik ve beraberlik duygularını geliştirmek istiyoruz. Ayrıca öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli geçirmelerini sağlamak, okul aidiyet duygularını artırmak gibi amaçlarımız da var” dedi.
 
 Bilişim Alanı Şefi İsa Çakmak yapılan ziyaretle öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük hayatta kullanmalarına olanak sağlaması ve insanlara yardım etme erdeminin ne kadar değerli olduğunu kavramalarının önemini ifade ederek Anadolu Mahallesi Muhtarlık binasında öğrenciler ile yapılan çalışmayla ilgili şunları ifade etti: “Anadolu Mahallesi muhtarı Sayın Ömür Demirtaş’a bizlere göstermiş oldukları ilgiden ve projeye vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Biz öğrencilerimiz ile birlikte sayın muhtarımızın mahalle sakinlerine hizmet vermek amacıyla kullanmış olduğu muhtarlık bünyesindeki bilgisayarına donanımsal bakım yaparak  yazılım güncellemesini yaptık. Yazıcı ayarlarını da yaparak bilgisayarı hazır hale getirdik. Ayrıca  mahallede yaşayan ileri yaştaki kişilere de telefon dolandırıcılığına karşı nasıl tedbir almaları gerektiği ile ilgili bilgiler verildi. Yapılan işlemlerle ilgili muhtarımıza gerekli bilgilendirmeleri öğrencilerimiz işlem sırasında ve sonrasında anlattı. Ziyaretimizin sonunda muhtarımız memnuniyetini ifade etti. Biz de kendisine bu sıcak karşılamadan dolayı teşekkürlerimizi ilettik ”
 Öte yandan Anadolu Mahallesi muhtarı Ömür Demirtaş Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkürlerini ileterek, çalışmalarında başarılar diledi.


 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °