Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Gül Fuarı ve Festivalinin Sembol Köyü Ardıçlı Olacak

Gül Fuarı ve Festivalinin Sembol Köyü Ardıçlı Olacak

ISPARTA 7.04.2018 05:22:00 0
Gül Fuarı ve Festivalinin Sembol Köyü Ardıçlı Olacak
Isparta Belediyesi 11-15 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği Gül Fuarı ve Festivalinin hazırlık çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dünyada ilk defa düzenlenecek olan Gül Fuarı kapsamında Gökkubbe’deki faaliyetlerin yanı sıra festival kapsamında birbirinden farklı aktiviteler yer alacak. Isparta Belediyesi festival kapsamında gülün en güzel yetiştiği, bir yanda havası ve doğası ile cenneti andıran, Burdur Gölü’nün kıyısında yer alan Keçiborlu’nun Ardıçlı Köyünü pilot bölge ilan etti. Gül Fuarı ve Festivali kapsamında gerek Isparta, gerek yurt içi ve yurt dışından gelecek misafirlerin gül bahçelerini gezebilmeleri, gül toplayabilmeleri için Ardıçlı’da alan oluşturdu.
Burdur Gölü’nü de gören köyde gül bahçeleri içerisinde gelen misafirlerin ve turistlerin rahatça bulundukları anı görüntüleyebilmeleri, çevreyi izleyebilmeleri için kuleler inşa ediliyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gül Fuarı ve Festivali kapsamında bir ayağını oluşturacak olan Ardıçlı Köyünde gül bahçelerinde incelemelerde bulundu. Ardıçlı Köyü Muhtarı Yakup Yolcu ile birlikte festival kapsamında kullanılacak olan gül bahçelerini inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şunları söyledi:
“Isparta’mızda büyük bir fuar ve festival düzenliyoruz. Fuarımız Gökkubbe’de yapılacak. Festivalimiz çok etkinlik içerisinde gerçekleşecek. Ardıçlı köyümüzü festival kapsamında pilot bölge seçtik.  Isparta’nın festivaliyle ilgili bir yeri de burası. Burada dönümlerce arazide gül yetiştiriciliği yapılıyor. Buraya geldik, inceleme yaptım. Isparta’ya gelecek binlerce davetli için festival kapsamında buraya turlar düzenlenecek. Hemen yanında Burdur Gölü var. Ardıçlı köyümüz, özel bir iklime sahip. Gül orantısının zirvede yetiştiği ve rekoltesi yüksek bir yerleşim. Doğa güzelliği var. Göl ve dağ içerisinde yer alıyor. Dünyanın en güzel yerlerinden birisinin burası olduğu kanaatindeyim. Biz Isparta Belediyesi olarak Ardıçlı Köyümüzü tanıtmaya, göstermeye uygun gördük ve pilot bölge seçtik. Misafirlerimizi, turlarımızı buraya kadar getirip, buradaki cennet güzelliği görecekler. Gül konusu İslam dinimizle, Yüce Peygamberimizle çok yakinen alakası olan bir kondur. Bunu göstermek lazım, insanlarımızın bunu görmesi lazım.
Yaptığımız incelemede bir seyir kulesi, gelenlerin burada gül mamullerini bulabilmesi ve etkinlikler için yer tespitlerini yapıyoruz. Her gelen kişinin ömür boyu, belki gelecek nesillerine anlatabileceği unutamayacağı bir yer olacak. Burayı da Isparta olarak kabul ediyoruz. Ardıçlı bunu başarmış. Başta muhtarımız ve köylülerimizi, yatırım yapanları tebrik ediyorum, teşekkürlerimi iletiyorum.
Burada büyük bir umut var. Bu umut desteklenmeli. Bu umut ileride yatırıma dönüşecek. Burada hiçbir metrekare boş kalmadan gül dikilmesi lazım. Bir tane boş tarla kalmaması lazım. Fransa’nın bir konuda bir yeri ilerletmesi, İtalya’nın bir bölgede bir şeyler oluşturması, bizim memleketimiz daha üstün, güzel, estetik ve daha verimli. Belediye Başkanı olarak bizde burayı teşvik ederek, tanıtarak, özellikle ülkemize girdi sağlamak, gülle uğraşan çiftçilerimizi de olağanüstü desteklemek lazım. Herkesin yüzü güler. Şehirden, köye göçün başlaması lazım. Isparta’mızda 5-6 köyün haricinde köylerden, kente göç var. Halbuki, umudun, verimin, doğanın güzelliği burada. Ardıçlı, doğa sevdası ve kar sevdasının birleştirilmesi gereken bir yer.  Misafirlerin fotoğraf çekebileceği, çevreyi kuş bakışı görebileceği ahşaptan estetiği bulunan kuleler yapacağız. Her sene de insanlarımızı buraya getireceğiz, böylelikle burada turizm de başlamış olacak. Zaten beş bin kişilik bir ziyaretçi geliyor. Buraya 5 bin değil, 500 bin kişi gelmesi lazım. Onun için buradayım. İnşallah her şeyin Ardıçlı’mıza, Isparta’mıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”  
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür eden Ardıçlı Köyü Muhtarı Yakup Yolcu da, “Sayın Başkanıma şahsım ve köy halkım adına teşekkür ediyorum. Bizim köyümüz küçük çaplı turizme alışkın. 3 bin kişi ile başladığımız ve 5 bine ulaştığımız bu rakam Başkanımızın buraya gelmesiyle ve projeyi gerçekleştirmemizle dediği gibi 500 bini bekliyoruz. Köyümüze yurt içi, yurt dışından 5-6 senedir ziyaretçiler geliyor. Ama tanıtımımızın olması nedeniyle az sayıda gerçekleşiyordu. Umuyorum ki, sayın başkanımızın yaptığı bu etkinlikle köyümüz daha popüler olacak daha büyük projelere hizmet edeceğiz. Girdisi sadece tarım yönündendi, ama gülümüz artık turizme de dönecek. Köyümüz dört gözle bekliyor, güller festivale hazırlanıyor, bizlerde hazırlanıyoruz. Büyük bir ses getireceğine inanıyorum”  dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °