Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Gül çiçeğinde fiyat bekleyişi sürüyor

Gül çiçeğinde fiyat bekleyişi sürüyor

ISPARTA 24.09.2018 08:51:00 0
Gül çiçeğinde fiyat bekleyişi sürüyor

Türkiye'nin gül bahçesi Isparta'da 2018 yılı gül hasadı döneminde 9 bin ton üzerinde gül çiçeği üretildi. Üretilen gül çiçeğinden bin 500, 2 bin kg arasında gülyağı, 15 tonun üzerinde gül konkreti üretimi yapıldı. Fakat gül çiçeği üreticileri halen Gülbirlik ve özel sektör firmalarına verdikleri gül çiçeğine kilogram başına ne kadar para alacaklarını bilmiyor. Gülbirlik tarafından üretilen gülyağının tamamının pazarlandığı öğrenilirken, gülçiçeği fiyatlarının geçen yıl olduğu gibi ekim içinde bekleniyor. Özel sektör firmaları ise her yıl olduğu gibi Gülbirlik’in fiyat açıklamasını bekliyor.   
 
Türkiye'nin gül bahçesi Isparta'da 2018 yılı gül hasadı sona erdi. Isparta Gül- Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) başta olmak üzere, çok sayıda özel sektörden gülyağı üreticisi yaklaşık 60 gün boyunca gül çiçeği alımı yaptı. Isparta’da geçen yılarla göre daha iyi geçen gül sezonunda tahminlere göre 9 bin ton kadar gül çiçeği üretildi. 
Üretilen gül çiçeğinden bin 500, 2 bin kg arasında gülyağı, 15 tonun üzerinde gül konkreti, 250-300 ton arası doğal gülsuyu üretildi. Fakat üreticilerin merakla beklediği gül çiçeği fiyatları henüz açıklanmadı. Geçen yıllarda gül çiçeğinde yaşanan sıkıntı nedeniyle Gülbirlik tarafından her yıl yapılan üreticiye avans dağıtma uygulaması bu yıl özel sektör firmaları tarafından da uygulandı. 
Gülbirlik tarafından üretilen gülyağının tamamının satıldığı öğrenilirken, gülçiçeği fiyatlarının geçen yıl olduğu gibi ekim ayı içinde açıklanması bekleniyor. Fiyat açıklaması ile birlikte üreticilere ödemeleri de yapılacak.  
 

 


Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °