Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Gül Çiçeği için de ''Havza Bazlı Destek Modeli'' istiyoruz

Gül Çiçeği için de ''Havza Bazlı Destek Modeli'' istiyoruz

ISPARTA 12.12.2016 05:15:00 0
Gül Çiçeği için de
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin Havza Bazlı Destekleme Modeli'ni uygulamaya koyduğunu belirterek, "Bu destekler kapsamında 19 ürün vardı, 2 ürün daha ilave ettik. Nevşehir'e, Niğde'ye selam olsun, patates ile soğanı da bu destek kapsamına aldığımızı belirtmek istiyorum." Ancak Gül Çiçeği için şu ana değin gelişme yok.
 
            Çelik, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığı ve bağlı kurumların bütçeleri üzerinde hükümet adına yaptığı konuşmada, tarım sektörünün stratejik bir sektör ve milli bir mesele olduğunu söyledi.
 
'Hibe desteği sürecek'
            Çelik, genç çiftçilere hibe projesi çerçevesinde 2016'da 15 bin projenin destek kapsamına alındığını ve 450 milyon liralık hibe desteğinin 2016, 2017 ve 2018'de devam edeceğini söyledi.
            Toprağın iyi korunması gerektiğine işaret eden Çelik, toprağın niteliğinin de son derece önemli olduğunu kaydetti.
            941 havza belirlediklerini anlatan Çelik, "Bu 941 havzada gübre kullanım kılavuzunu her havza için şu anda belirliyoruz. Neden? Toprağın niteliği açısından bunu sağlamak durumundayız. Onun için toprağın ihtiyacına göre organik, mikrobiyal ve kimyasal gübrelerin formüle edildiği, o havzada nasıl bir formatta gübreye ihtiyaç varsa onu formüle eden o kılavuzu çiftçilerimize ulaştıracağız." diye konuştu.
2 ürün daha ilave edildi
            Çelik, "Türkiye, Havza Bazlı Destekleme Modeli'ni uygulamaya koydu. Bu destekler kapsamında 19 ürün vardı, 2 ürün daha ilave ettik. Nevşehir'e, Niğde'ye selam olsun, patates ile soğanı da bu destek kapsamına aldığımızı belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °