Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

GÖZÜN AYDIN ISPARTA’M… YEPYENİ STAD GELİYOR

GÖZÜN AYDIN ISPARTA’M… YEPYENİ STAD GELİYOR

ISPARTA 9.12.2023 11:31:00 0
GÖZÜN AYDIN ISPARTA’M…  YEPYENİ STAD GELİYOR

Büyük mutasavvıf, Muhammed Mevlana Celaleddin-i Rumi ne demiş bakınız. “Her gün bir yerden göçmek ne iyi… Her gün bir yere konmak ne güzel… Bulanmadan donmadan akmak ne hoş… Dünle beraber gitti cancağızım… Ne kadar söz varsa düne ait… Şimdi yeni şeyler söylemek lazım…” 750. vuslat yıldönümü yaklaşırken (17 Aralık’ta) Mevlana’nın sözüyle yazımıza başlayalım istedik. Yeni şeyler söylemek lazım diyor ya, büyük üstat. Alın size yeni bir müjde. Isparta’mızın uzun vadedeki sportif amaç ve idealerinden birini söyleyin deseler ilk akla gelen yeni stat projesi olur. 

Neden çünkü ülkemizin pek çok yerinde yeni yeni statlar yapıldı, hatta pek çoğunun zemini bile eskidi, yıprandı yenilendi, şimdi ülke futboluna hizmet etmeye devam ediyorlar. İşte o statlar yapılırken, bizler de 28.11.2012 yılında, “ ISPARTA’mızın neden akıllı, futbol mabedi GÜL STADI yoktur” diye yazmış, konuyu spor kamuoyunun gündemine yuvarlamıştık. Tam 11 yıl sonra müjde geldi. Çünkü “Su akıyor, mecrasını buluyor.” Yıllar sonra olsa da… 

Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen, 07.12.2023 Perşembe günü saat 18.30’da Modaparkta Isparta 32 spor Başkan-Yönetim-Futbolcu-32 Gençlik ve Isparta 32 spor taraftarlarına verdiği akşam yemeğindeki konuşmasında ( Fatih-Emre spor tesislerini, 22 semt sahasını, 3 kapalı spor salonunu, 3 gençlik merkezini, 50 yataklı amatör sporcu evini, 40 amatör spor kulübüne maddi yardım) konularını dile getirdikten sonra yıllardır hasretle beklenen yeni stat müjdesini verdi ve özetle şunları ifade etti. “Mevcut stadımız şehrimizin tam göbeğinde. Isparta şartlarında aslında yeterli. Ancak ülkemizin diğer şehirlerine yapılan yeni statları gördükçe canımızı çekendiriyor. 

Yeni bir stat şart. Bizler de karar aldık. İlimizde orman vasfını kaybetmiş toplam 143 bin m2’lik bir alanımız var. Bunun 100 bin m2.lik bölümünde yeni bir stat ve antreman sahaları yapacağız. Mevcut stadımız ise konut alanı olmayacak. KENT ORMANI olarak hizmet verecek ve şehrimizin oksijen deposu olarak kalacaktır” dedi. Yerini ise şimdilik SIR gibi sakladı, sayın Başkan. Varsın olsun. Yeri sonradan öğrenilse de olur. Gözün aydın Isparta’m. Uzun yıllardır özlemle beklediğimiz bu özel ve güzel müjde nihayet gerçekleşiyor. Hem de rant hesabı olmadan, şehrimizin hassas dokusuna zarar verilmeden… Bu adımı atan öncü kuruluş Belediye’miz. 

Onu yöneten Başkan Şükrü Başdeğirmen’i SPOR BİLİR KİŞİSİ ilan ederken, bizler yanılmadığımızı bir kez daha anlamış olduk. Yeni stat projesi ilimize hayırlı ve uğurlu olsun. HAYALDEN GERÇEKLERE DÖNÜŞ adı altında kitap yazılsa inanın, ilk sırayı bu konu alır. Bu yeni stada, önce 1. Lig, ardından süper lig çok yakışacaktır. Haydi büyük hedeflere, hep birlikte kavuşmaya varmısınız, efendim. Çünkü kazananlar liginde yer almak istiyoruz. Unutulanlar liginde olmaya/ Bekletilenler liginde dolanıp - durmaya/ Sabredin diyenler liginde bulunmaya, artık paydos… 

Gecenin en ilginç sloganını ise 32 Gençlik attı. Hem Başkan Şükrü Başdeğirmen’e, hem kulüp başkanı Gültekin Özdemir’e, hem de Teknik direktör Hakan Hayati Karaca’ya. “ŞAMPİYON YAP BİZİ, CEHENNEMDE YAK BİZİ” Saygılarımızla. Mazide kalan, 11 yıl önce yazdığımız köşe yazısının küpürü. Buyrun, okuyun.


Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °