Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Görme Engellilere Bilgisayar Kursu sona erdi: Beyazay Derneği Isparta Şubesi Bir kursu daha Başarıyla tamamladı

Görme Engellilere Bilgisayar Kursu sona erdi: Beyazay Derneği Isparta Şubesi Bir kursu daha Başarıyla tamamladı

ISPARTA 19.10.2019 11:41:00 0
Görme Engellilere Bilgisayar Kursu sona erdi: 
Beyazay Derneği
Isparta Şubesi 
Bir kursu daha 
Başarıyla tamamladı
Türkiye Beyazay Derneği, Isparta Şubesi geçtiğimiz yıllarda düzenlediği Görme Engellilere Bilgisayar Kursu’nun ikincini de başarıyla tamamladı. Geçtiğimiz Temmuz ayında İşkur destekli olarak açılan kurs geçtiğimiz gün sona erdi.
 
Hizmet alanını engellilerin eğitimi olarak belirleyen ve bunun için çalışmalar yapan Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi, geçtiğimiz yıllarda engellilerin de bilgisayar öğrenerek başta Devlet Memurluğu olmak üzere iş sahibi olmalarının önünü açmak amacıyla düzenlediği ve başarılı bir şekilde tamamladığı Görme Engellilere yönelik Bilgisayar Kursu’nun ikincisini açtı ve kurs geçtiğimiz gün tamamlandı.
BAŞKAN AYDEMİR; “KURSUMUZ 4 AY SÜRDÜ”
Bu konuda bir proje hazırlayarak İşkur’u sunduklarını ancak, projenin üçüncü defa gönderilmesiyle kabul edildiğini ifade eden Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Projemizin kabul edilmesiyle dernek olarak çalışmalara başladık ve geçtiğimiz Temmuz ayında ise Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirdik. Zira, bizim Beyazay Derneği olarak birinci önceliğimiz engellilere eğitim imkanı sunarak onların istihdama katkı sağlamalarıdır. Bu kurs bizim ilk kursumuz değil. Biz bu çalışmayı geçtiğimiz yıllarda yapmış ve son derece verimli bir sonuç almıştık. Bu noktadan hareket ederek tekrar böyle bir çalışmanın içerisine girdik. Ülkemizde zaman zaman Engelli Kamu Personeli Sınavı (EKPSS) yapılmakta ve engelli memur alımı gerçekleştirilmektedir. Bizde bu doğrultuda Isparta’da engelli vatandaşlarımızı bilgisayar kullanmasını öğrenmesini sağlayarak hem bir meslek sahibi olmasını hem de gerek özel sektörde gerekse memur olmak isteyen engellilerimizin memur olmasını sağlamak istiyoruz. Bu doğrultuda, görme engellilerimize yönelik bilgisayar kursumuzu açtık ve başarıyla sonuçlandırdık. Ancak, bazı kursiyerlerimiz gerek kursa devamsızlık yapmaları, gerek derslere kendilerini tam olarak verememiş olmaları ve öğrenme kapasiteleri o kadarsa veya başka nedenlerden dolayı bireysel olarak kurstan gerekli verimi alamamış olabilirler. Bu onların sorunudur. Çünkü, biz kursla ilgili tüm girişim ve gayretlerimizi ortaya koyduk. Kısacası, biz üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirdik” dedi.
“KISA ZAMANDA
EKPSS KURSU DA AÇACAĞIZ”
Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir, önümüzdeki günlerde engellilere memurluk yolunda büyük katkı sağlayan Engelliler Kamu Personel Seçme Sınavı için Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde bir kurs açacaklarını sözlerine ekledi.  
 



Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °