Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Gönen'de Cami ve Sabah Namazı Buluşmaları Başladı; Büyük Teveccüh Gösterdiler

Gönen'de Cami ve Sabah Namazı Buluşmaları Başladı; Büyük Teveccüh Gösterdiler

GÜNDEM 2.07.2021 15:15:00 0
Gönen
Isparta’da Gönen İlçe Müftülüğü'nün sabah namazında buluşma etkinliği başladı. Din Görevlileri ve Cami Dernek Başkanlarının organizatörlüğünde gerçekleşen ve ilçe halkının yoğun bir şekilde teveccüh gösterdiği ilk program dün Gönen Merkez Camiinde yapıldı.
 
MÜFTÜ ERKOÇ; “İLÇE HALKIMIZIN AYNI HİS VE
DUYGULARLA TOPLANMASI MUTLULUK VERİCİ”
Programda konuşan Gönen Müftüsü Abdülhalim Erkoç şunları söyledi: “Camiler arasında yapılan sabah namazı buluşmasıyla ilçe halkımızın aynı his ve duygularla toplanması mutluluk verici. Musalla, Alacamescit ve Merkez Ulu Camiinde gerçekleşen bu programlarda namaz öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti ve namazdan sonra da dini sohbetle faydalı bir etkinliğimiz oluyor.
“İLK CAMİ BULUŞMAMIZA
7’DEN 77’YE HERKES KATILDI”
İlçe halkının bu faaliyetlere bizzat iştiraklerinden oldukça memnunuz. Onların bu tür organizasyonları takdir edip devamını dilemesi bizim için ayrıca bir sevinç vesilesi. Yediden yetmişe, farklı mahallelerdeki vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğimizin bir sembolü olarak bir araya gelip hasbihal etmesi, birbiriyle kaynaşmaları özlediğimiz bir tablo” dedi.

“İNSAN HAYATINI ANLAMLI KILAN TEMEL
UNSUR DİNDİR, İNANMA DUYGUSUDUR”
Müftü Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü; “İnsan hayatını anlamlı kılan temel unsur dindir, inanma duygusudur. Şahsiyeti süsleyecek olan güzel ahlâk ve seciyenin menbaı İslam dinidir. Namazla gönül dünyamız ihya olmakta, dinin üstün ahlâkını hayata geçirmekle de huzuru temin edebilmekteyiz. Ademoğlunun huzur reçetesi Kur'anda ve Hz Peygamberin sünnetinde yazılıdır. Namaz ahiretimiz için hem sefine-i necat yani kurtuluş gemisi hem de dünyevi yaşantımızda bir yuva ve sığınaktır” dedi.
MÜFTÜ ERKOÇ’TAN TEŞEKKÜR
Gelen misafirlere kahvaltılık yiyecek ve içeceklerin ikram edildiği ilk program, ilçe müftüsünün sabah namazı buluşmalarına maddi-manevi destek sağlayan hayırseverlere teşekkürüyle tamamlandı.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °