Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Gitmeden öyle bir olayı engelledi ki..!

Yalvaç'ta devletin paralelle mücadelesini sulandırmak ve ciddiyetinden uzaklaştırmak istediler. Öyle bir dosya hazırladılar ki yüzlerce kişiye operasyon düzenleyeceklerdi. Vali Özkan son anda müdahale etti, büyük bir infilakı önledi.

ISPARTA 10.06.2016 07:10:00 0
Gitmeden öyle bir olayı engelledi ki..!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Isparta'da da paralelle mücadele süreci yoğun bir şekilde devam ediyor. Silahlı terör örgütü ilan edilen FETÖ/PYD'ye yönelik Isparta'da da ciddi bir çalışma yürütülüyor. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı doğrultusunda da dalga dalga gözaltı süreçleri yaşanıyor. Ancak mücadele süreci kapsamında devletin paralel yapıyla mücadelesini sulandırmak, ciddiyetinden uzaklaştırmak isteyen olaylar da yaşanıyor. Devletin yaptığı mücadeleyi ciddiyetsiz göstermek, kamuoyunda 'suçlu-suçsuz herkes cezalandırıyor' algısı oluşturma amaçlı kötü niyetli yaklaşımlar da oluyor.
            Yalvaç ilçesinde Kahramanmaraş'a tayini çıkan Vali Vahdettin Özkan'ın ilimizden ayrılmadan önce son dakika el koyduğu bir olay, bu yaklaşıma bir örnek. Yalvaç'ta Başsavcılık ile Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir komiserin yürüttüğü bir soruşturma kapsamında hazırlanan dosya, eğer sonucu getirilebilseydi büyük bir infiale neden olacaktı. Edinilen bilgilere göre, Başsavcılık makamı ile Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiserin Paralel Devlet Yapılanması Örgütü soruşturması kapsamında kabarık bir dosya hazırlandı. Yüzlerce kişinin 'paralel devlet yapılanması örgütü üyesi' suçlamasıyla dahil olduğu hazırlık dosyasında çeşitli kamu, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda çiftçi yer aldı. İddialara göre, soruşturma kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçen yıl yaşanan don olayında afet desteği verilen ve hesaplarına para aktarılan çiftçiler 'paralel örgüt üyesi' suçlamasıyla hazırlık dosyasında yer aldı. Yalvaç'taki bu soruşturmadan şüphelenen Vali Vahdettin Özkan, devletin paralelle mücadelesini sulandıracak ve ciddiyetinden uzaklaştıracak çalışmaya el attı. Kaymakamlık ve diğer ilgililerle görüşen Vali Özkan, gitmeden Türkiye genelinde büyük infial yaratacak süreci durdurdu. Valilik makamı anında paralel yapı operasyonu hazırlık dosyası sürecini yürüten Emniyet Müdürlüğü'ndeki Komiser S.K'yı Sütçüler'e görevlendirdi. Yalvaç Başsavcısı Mustafa Manga da HSYK'nın kararıyla Ankara'ya çekildi. Yalvaç'ta başlatılan paralelle yapı mücadele soruşturması ise başka savcıya verildi. Vali Özkan, söz konusu sürece müdahale etmesiydi ilçede 'suçlu-suçsuz' yüzlerce kişiye operasyon yapılacağı ve gözaltına alınacağı edinilen bilgiler arasında.
 
Kaynak: Akdeniz

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °