Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Geri ödemeli destekten yararlanmak artık daha kolay

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, 100 bin liralık geri ödemeli destekten yararlanmanın artık daha kolay olduğunu ifade ederek, “Geri ödemeli desteğimiz 4,5 yıl vadeli, 30 ay ödemesi yok, sonraki 24 ay içinde 8 eşit taksitte aldığı m

ISPARTA 16.04.2016 08:00:00 0
Geri ödemeli destekten yararlanmak artık daha kolay
KOSGEB Girişimciler Kurulu önceki gün 15 proje için toplandı. Kurulda bir iş fikri olan ve yatırım yapmak isteyenlerin projeleri dinlendi. Projeler gıda, imalat ve hizmet sektörü ağırlıklı geldi. KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, kurul toplantısıyla ilgili, “Destek Kurul Toplantılarını hasat mevsimi olarak görüyoruz. daha önce yaptığımız çalışmaların, çabaların, bilgilendirme toplantılarının sonucunda girişimcilerimiz projelerini hayata geçirmek için destek talebiyle geliyorlar. Bizde onların taleplerini, iş fikirlerini dinleyip destek kararı veriyoruz. Onların da heyecanlarına bu arada ortak olmuş oluyoruz” açıklamasında bulundu.
TOPLAMDA 50 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ VAR
Öte yanda kadın girişicilere yüzde 20 daha fazla oransal destek verdiklerini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: “Bu da kadın girişimciliğinde ciddi bir ivme kazandırıyor. Devlet desteğini arkalarına almış olmaları onlara daha çok güven veriyor. Devlet desteğiyle yeni bir işletmenin kurulması son derece önemli. Girişimcilerimiz bize taahhütname verecekler. Taahhütname ile destek süreci başlamış oluyor. Kuruluş giderleri olarak 2 bin lira desteği doğrudan veriyoruz. 18 bin lira makine teçhizat hibe desteği veriyoruz. 2 yıl içinde yaptıkları işletme, personel giderleri için de toplamda 30 bin lira destek veriyoruz. Böylelikle toplamda 50 bin lira hibe desteği var.
100 BİN LİRA GERİ ÖDEMELİ DESTEKTEN YARARLANMAK ARTIK DAHA KOLAY
Ayrıca bilhassa imalatçılara yönelik sabit yatırım desteği adı altında 100 bin lira geri ödemeli desteğimiz var. Bu destekten yararlanmak için teminat mektubu veya Kredi Garanti Fonundan kefalet mektubu getirmek gerekiyor. Bu getirecekleri mektup için de KOSGEB yeni dönemde teminat gideri desteği adı altında bir destek kurguladı ve şuanda yürürlüğe girdi. Geri ödemeli desteğimizden yararlanmak da son derece kolaylaştı. Geri ödemeli desteğimiz 4,5 yıl vadeli, 30 ay ödemesi yok, sonraki 24 ay içinde 8 eşit taksitte aldığı miktarı geri ödüyor.”
Proje değerlendirmeleri en kısa sürede açıklanacak.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °