Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Gençlerimizle, Onur Ve Gurur Duyuyoruz

Gençlerimizle, Onur Ve Gurur Duyuyoruz

SPOR 27.06.2022 09:58:00 0
Gençlerimizle, Onur 
Ve Gurur Duyuyoruz
SİSTEMLERİ KURACAKSIN,
PRENSİPLERİ OTURTACAKSIN,
OTORİTEYİ SAĞLAYACAKSIN,
REKORLARI BEKLEYECEKSİN.
5 Sihirli kelimenin anlamı bu. Ve sonuç aynen böyle tecelli ediyor. Son yıllarda Isparta'mızda sportif faaliyetlerdeki üstün başarılar, bu cennet şehirde yaşayan fertler olarak hepimizi mutlu ediyor. Spor, elbette sadece futbol değil. Zaten futbol olayı ülkemizde de, şehrimizde de tatilde... O halde futbol dışındaki branşları yazmanın tam zamanıdır. Çünkü gençlerimiz göğsümüzü kabartacak sonuçlar elde ettiler. Onların başarılarını dile getirmekte bizim görevimiz.
 
Önce 2022 yılı mayıs ayı içinde milli boksörümüz Sema Çalışkan İstanbul'da düzenlenen büyük kadınlar dünya boks şampiyonasında ( 8.6.2022'de) 70 kiloda bronz madalya kazanarak dünya üçüncülüğü elde etti. Büyük gurur duyduk. Sema Çalışkan kızımız, bu çalışkanlığıyla elbette DÜNYA ŞAMPİYONU olduğu günü de bize yaşatacaktır. Buna olan inancımız vardır. Çünkü ferdi sporlarda bıkmadan-usanmadan-yılmadan çok çalışmanın semeresi en büyük başarının kazanılmasına giden zorlu yoldur.
 
Ve o, hedef bir gün gerçekleşecektir. Gelelim halterdeki başarılara. Isparta Belediyesporun genç haltercilerinden Fatmagül ÇEVİK kızımız, Meksika'nın Leon şehrinde yapılan yıldızlar dünya halter şampiyonasında (+81 Kg.) koparmada 99 kg. silkmede ise 120 kg. kaldırarak toplam 219 kg. ile DÜNYA İKİNCİLİĞİ elde etti. Büyük gurur duyduk, tabii ki. Aylarca bıkmadan çalışarak, her türlü fedakarlıklara katlanarak başarıya ulaşan sporcumuzun sadece 1 kg. fark ile dünya birinciliğini kaçırmasına elbette hem şaşırdık, hem de üzüldük ancak dünya birinciliği elde edilmeyecek bir sonuç değil diye de teselli bulduk. Gümüş madalya elbette başarı ancak, altına uzaklık 1 kg. olunca hiç dert değil.
 
Çünkü bizce ÇEVİK AİLESİNDE başta sporun gücüne inanan baba Bayram Çevik'in teşviki, anaların duası, kızımızın başarma azmi ile sporu ve sporcuyu her daim seven maddi ve manevi destek olan Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen'in katkıları sayesinde Fatmagül Çevik, ( +81 kg. ) bir gün, mutlaka dünya şampiyonu olur, İstiklal marşımızı okutur ve altın madalyayı Isparta'mıza getirir diyoruz. Ve bu büyük onuru hep birlikte yaşarız. Devam ÇEVİK AİLESİ. Diğer bir başarı hikayesinin kahramanı ise genç haltercimiz 19 yaşındaki Mustafa Erdoğan'a ait. Yunanistan'ın Girit adasında yapılan gençler dünya halter şampiyonasında milli sporcumuz 55 kiloda Mustafa Erdoğan toplamda 228 kilo kaldırarak dünya üçüncüsü oldu.
 
Mustafa Erdoğan kardeşimiz silkmede 127, koparmada ise 101 kg. kaldırdı. Gençlerimizin bu başarılarıyla onur duyuyoruz. Ve bu insanların bir gün dünya birincisi olacaklarına olan inancımızı bir kez daha belirtiyoruz. Elbette ilimizdeki başarılı sporcularımızın sayıları bunlarla sınırlı değildir. Koca bir sporcu ordusu ( spor akademileriyle - spor liseleriyle- yaz spor okullarıyla, özel spor ve futbol okullarıyla) yola çıktı gelmektedir. Kısa-orta ve uzun vadede Isparta'mızdan yetişen sporcularımızın başarı merdivenlerini tek tek çıkarak bize büyük ve onur yaşatacaklarına olan güvenimiz artarak devam etmektedir.
 
Son yıllarda devlet eliyle, yerel yönetimler eliyle, özel kuruluşlarla spor ve sporcuya yapılan tesisler, sağlanan maddi manevi imkanlar, sportif ilgi ve sportif yardımlar elbette başarıyı getiriyor. Çünkü : "Ne ekerseniz, onu biçiyorsunuz" spor ve futbolda da... Obez ve teknoloji bağımlılığına inanmayan sporcu gençlik kurtarıcımız olacaktır. İnanmayanlar ülkemizin sporcu sayısına, lisanslı sporcu sayısına, amatör-profesyonel spor kulüplerinin sayısına ve de sayıları 12 milyonu aşan futbol ailesinin rakamlarına lütfen bir göz atsınlar.
 
Büyük hedefler, büyük ve inanmış kadrolarla aileler sayesinde geliyor. Hele bir de birinci derecede spor ve sporcunun gücüne inanmış ebebeyn ve büyüklerimiz çocuk-ergen ve gençlerimize, sonuna kadar sahip çıkarak (sporcu aileler kervanı sayısını artırınca) aşılamayacak engel ve çengel kalmamaktadır. Nokta.
Saygılarımızla.
 

Anahtar Kelimeler: duyuyoruz gurur onurve gençlerimizle
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °