Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Genç İHH’dan 2020 dev Projesi: Balkanlar'da Gençlik İnşası

Genç İHH’dan 2020 dev Projesi: Balkanlar'da Gençlik İnşası

ISPARTA 30.08.2019 13:16:00 0
Genç İHH’dan 2020 dev Projesi: 
Balkanlar
Genç İHH Isparta Temsilcisi Sezgin Kel, ‘İyilik her zaman her yerde’ sloganı ile yola çıkan ve Büyük Genç Sivil Toplum Kuruluşlarından biri haline gelen Genç İHH'nın iyilik yolculuğunun bu seferki rotasının Balkanlar olduğunu açıkladı.
 
Türkiye ile birlikte dünyanın dört bir yanında yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik duygusunun gelişmesini amaç edinen Genç İHH,  bu amaca yönelik birçok sosyal ve kültürel proje üreterek Gençlik çalışmalarında rol model projelere imza atıyor. Bu kapsamda 2020 yılında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Gençlik Merkezi projesini hayata geçirmek için yola çıkıyor.
SEZGİN KEL; “MAZLUM COĞRAFYADAKİ
KARDEŞLERİMİZ İÇİN BİR ÇOK ESER İNŞA ETTİK”
Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Genç İHH İl Temsilcisi Sezgin Kel açıklamasında; “Bilindiği üzere Genç İHH Genel Merkezimiz tarafından her yıl farklı alanlarda proje duyurusuna çıkılıyor. Bu doğrultuda Isparta da olduğu gibi 81 İl Genç İHH İl Temsilcilikleri tarafından proje- fon çalışması gerçekleştirilmektedir. Bundan önceki yıllarda gerçekleştirdiğimiz projeler ile iyilik kervanına mağdur ve mazlum coğrafyadaki kardeşlerimizin yararlanması için birçok eser inşa ettik” dedi.
İŞTE GENÇ İHH’NIN YAPTIĞI ESERLER
Genç İHH İl Temsilcisi Sezgin Kel, yapılan eserleri şöyle sıraladı:
*2017 yılında Somali'de 734 yetimin öğrenim görmesi için Malcom X Lisesi,
*2018 yılında Yetim Sponsorluk Sisteminden 18 yaş dolayısı ile çıkan üniversite okuyan çeşitli ülkelerdeki 1000 yetim öğrenciye burs desteği sağlamıştık.
*2019 yılında ise
*Dünyanın en yoksul, aynı zamanda en düşük okur-yazar oranına sahip,
*%98 Müslüman oranı olan ibadet yapılacak yer,yok denecek kadar az olan,
*Sayısız bulaşıcı hastalık mevcut ve sağlık hizmeti yetersiz olan NİJER'e;
1) Mus'ab Bin Umeyr İlkokulu
2)Ömer Muhtar Camii
3)Rezzan El-Neccar Sağlık Ocağı projesi gerçekleştirdik.
*2020 yılında ise Gönül Köprüleri Kurmaya Devam ediyoruz. Balkanlar'da Gençliğin İnşası projesi ile; Misyonerlik faaliyetlerinin arttığı Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te inşa etmeyi planladığımız Gençlik Merkezi projesiyle; gençlerin milli ve manevi değerlerinin korunmasına destek olmayı hedefliyoruz.
Daha önceki projelerde olduğu gibi bu çalışmamızda da tüm hayırseverlerin katkı, destek ve bağışlarını bekliyoruz." dedi.
"Balkanlar'da Gençlik İnşası " projesine bağış yapmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız Isparta İnsani Yardım Derneği Kuveyt Türk Isparta Şubesi TR77 0020 5000 0912 3018 9000 01 nolu hesaba açıklama kısmına "Balkanlar'da Gençlik İnşası" yazarak bağışta bulunabilirler.
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °