Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Genç İHH Balkanlar’da Gençlik Merkezi İnşaa Ediyor

Genç İHH Balkanlar’da Gençlik Merkezi İnşaa Ediyor

ISPARTA 17.12.2020 14:52:00 0
Genç İHH
Balkanlar’da 
Gençlik Merkezi
İnşaa Ediyor
Genç İHH Isparta Temsilcisi Sezgin Kel, iyilik yolculuğunun bu defaki rotasının Kuzey Makedonya'nın Başkenti Üsküp olduğunu belirterek; “Bu şehirde inşaa edeceğimiz Jakup Asipi Gençlik Merkezi için desteklerinizi bekliyoruz. Destek olmak için GENCLIK yazıp 4072'ye SMS göndererek 27 TL, ya da 3072'ye SMS göndererek 5 TL bağışlayabilirsiniz” dedi.

Genç İHH olarak geçtiğimiz yıl ve yıllarda da gerek Suriye’nin İdlip şehrinde olsun gerekse Burkina Faso’da 735 kız öğrenciye hizmet veren Malcolm X Lisesini yaptırarak hizmete soktuklarını ifade eden Genç İHH Isparta Temsilcisi Sezgin Kel, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi Üsküp, Müslümanlık alemi önemli bir şehirdir. Kuzey Makedonya'nın başkenti ve en büyük şehri olan be şehir aynı zamanda, ülkenin üniversite şehri olarak biliniyor. Ülkedeki üniversite öğrencilerinin yüzde 80'i Üsküp'te eğitim görüyor.

“GENÇLERİMİZ O
MERKEZDEN YARARLANACAK”
Müslümanlar azınlık ve sosyal statü olarak avantajsız konumda oldukları için bazı hizmetler mahrum kalıyorlar. Bu hizmetlerin başında eğitim geliyor. Maddi yetersizlikten dolayı eğitim alamayan gençler diğer Avrupa ülkelerine göç etmek zorunda kalıyor. İşte bu noktadan hareketle yola çıkan Genç İHH, Üsküp'te okuyan üniversite ve lise öğrencilerinin farklı eğitimler alabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir GENÇLİK MERKEZİ inşa etme çalışmaları devam ediyor. Gençlik Merkezi tamamlandığında burada yüzlerce öğrenci sosyalleşecek, arkadaş olacak ve gençlik merkezinin eğitim imkanlarından faydalanacak.

“DESTEK İÇİN GENCLIK
YAZIP 4072’YE GÖNDERİN”
Sizleri bu güzel hizmete destek olmaya çağırıyorum. Gelin, Üsküp'te inşa etmeye başladığımız gençlik merkezini hep birlikte tamamlayalım. Öğrenciler maddi kaygıları olmadan eğitimlerine kolayca devam edebilsin. Destek olmak için GENCLIK yazıp 4072'ye SMS göndererek 27 TL ya da 3072'ye SMS göndererek 5 TL bağışlayabilirsiniz” dedi.
 
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °