Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Gelendost’un köyleri de sıcak asfalta kavuşuyor

Gelendost’un köyleri de sıcak asfalta kavuşuyor

GÜNDEM 12.06.2017 04:14:00 0
Gelendost’un köyleri de sıcak asfalta kavuşuyor
Gelendost İlçesi’nin köy grup yolların sıcak asfalta kavuşması için düzenlenen törende konuşan Vali Şehmus Günaydın, “Türkiye’nin her yerinde sıcak asfalt çalışmaları başladı. Isparta olarak biz şanslıyız. Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız var. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. Vali Günaydın, Gelendost’un sanayi sitesi sıkıntısının da çözüleceğini müjdeledi.
 
Isparta İl Özel İdaresi, köy grup yollarında sıcak asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Gelendost’un köylerini birbirine bağlayan köy yollarının sıcak asfalta kavuşması için Cuma günü bir tören düzenlendi. Törene Vali Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.
ŞEHİRLERARASI GÖRDÜĞÜMÜZ ASFALTI BUNDAN SONRA KÖY YOLLARINDA GÖRMÜŞ OLACAĞIZ
Törenin açış konuşmasını yapan Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, köy yollarının sıcak asfalta kavuşmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “2014 yılından bu yana yapılan programlar çerçevesinde hükümetimizin şehirde ne varsa köyümüzde de o olacak prensibinden hareketle Isparta ilk adımı atmış durumdadır. Bu şerefe de Sayın valimiz ve sayın plan ve bütçe komisyonu başkanımız vasıtasıyla Gelendost’tan başlattık. Daha önce şehirlerarası gördüğümüz asfaltı bundan sonra köy yollarında görmüş olacağız” diye konuştu.
ISPARTA OLARAK ŞANSLIYIZ
Son 15 yıldır köylerde bir dönüşüm yaşandığına dikkat çeken Vali Şehmus Günaydın ise “1990’lı yıllarının başında köylerimize stabilize bir yol yaptığınız zaman köyümüze Londra asfaltı geldi gibi nitelendirmeler yapılırdı. Statik kaplama artık köylerimize yetersiz geliyor ve vatandaşlarımızı tatmin etmiyor. Çünkü vatandaşımız sıcak bir asfaltta araba kullandıktan sonra statik kaplama yola girdiği zaman aradaki farkı görünce bende sıcak asfaltı istiyorum dedi. Hükümetimizin bu sene ortaya koyduğu projeyle Türkiye’nin her yerinde sıcak asfaltı çalışmaları başladı. Isparta olarak şanslıyız. Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız var. Kendisine teşekkür ediyoruz. Biz bu işe tüm vilayetlerden başladık. Bozanönü köyünde, Güneykent’te ve şimdi de Gelendost’ta sıcak asfalt çalışmalarına devam ettiriyoruz.
SANAYİ SİTESİ SIKINTISINI GİDERİYORUZ
Size bir müjde vermek istiyoruz. Gelendost’ta TOKİ konutlarının yapımı devam ediyor, biz de bir müjde verelim. İlçenin sanayi sitesiyle ilgili sıkıntıyı gideriyoruz ve arsa sorununu çözüyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
ALLAH DEVLETE ZEVAL VERMESİN
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de 205 kilometre sıcak asfalt diye yola çıktıklarını ve bu sayede köylerin grup yollarının sıcak asfalta kavuştuğunu söyledi. Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Allah devlete zeval vermesin. Bu işin öncülüğünü yapan başta sayın valimiz, genel sekreterimiz ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bugün burada ayrı bir parantez açmam lazım. Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin’e ayrı olarak şükranlarımızı sunuyoruz.
11 MİLYON CİVARINDA YATIRIM YAPIYORUZ
Biz Isparta olarak baktık ihalelere çıkıldı ama istediğimiz gerçek fiyatları yakalayamadığımız için bu işi kendimiz götürmek istedik. 11 milyon lira civarında yatırım yapıyoruz. Henüz kendi plentimiz gelmedi Gelendost Belediye Başkanımız vatandaşla, köylümüze hizmettir diye kendi plentini bize tahsis etti. Allah kendisinden razı olsun.
ISPARTA BELEDİYESİ MÜTEAHHİTEN FAZLA PARA İSTEDİ
Isparta Belediye Başkanımıza plentini ver köylerimize hizmet götürelim dedik. Yok dedi ve alamadık. Çok para istedi. Müteahhitten de fazla para istedi, olmadı. İşte millet sevdası belediye başkanı böyle oluyor. Kendisine teşekkür ediyorum.”
Törenin sonunda Vali Şehmus Günaydın ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, silindir üzerinde asfalt çalışmalarına katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °