Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Geleceğin mucitleri projelerini tanıttı

Geleceğin mucitleri projelerini tanıttı

ISPARTA 2.05.2019 08:00:00 0
Geleceğin mucitleri projelerini tanıttı
Mehmet Köse Ortaokulu'nda düzenlenen TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. Okul Müdürü Adnan Çelik, Bilim Fuarı’nın 70 öğrencinin 8 Öğretmenin danışmanlığında hazırladığı 26 projeden oluştuğunu söyledi.
 
Bu yıl Isparta’da 15 okul tarafından gerçekleştirilecek olan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı etkinlikleri sürüyor. Bu doğrultuda, önceki gün de Mehmet Tönge Mahallesinde bulunan Mehmet Köse Ortaokulu tarafından düzenlenen fuar törenle açıldı. Saat 10.00’da gerçekleştirilen fuar açılışına; Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Arslan, Türk Eğitim - Sen Isparta Şube Başkanı ve Kamu – Sen İl Temsilcisi Ali Balaban, Memur - Sen eski İl Temsilcisi Mustafa Sağlam, Genç Memur - Sen İl Temsilcisi Sara Kutlu, Egitim Bir - Sen Isparta 1 Nolu Şube Kadın Komisyonu Başkanı Halime Çelik, Okul Müdüri, veliler ve öğrenciler katıldı.
ÇELİK; “EMEĞİ GEÇEN
HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Okulun bahçesinde gerçekleştirilen TUBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılış töreni saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesiyle başladı. Törenda daha sonra halk oyunları gösterileri sunuldu ve ardından Okul Müdürü Adan Çelik bir konuşma yaptı. Müdür Çelik konuşmasında; “Mehmet Köse Ortaokulu olarak 2018 - 2019 Öğretim Yılı ‘Tübitak 4006 Bilim Fuarı’mızı bugün itibariyle açmış bulunuyoruz. Açılışımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Programımıza olan yoğun ilgi beni fazlasıyla mutlu etti.
“FUARIMIZDA 70 ÖĞRENCİ TARAFINDAN
HAZIRLANAN 26 ESER BULUNMAKTADIR”
Düzenlemiş olduğumuz bu fuarda farklı bıranşlardan 26 projemiz sergilenmektedir. Bu projelerimizden bazıları araştırma bazıları da tasarım projeleri idi. Bilim fuarımızda 70 öğrencimiz ve 8 danışman öğretmenimiz görev almıştır. Fuarımızın proje yürütücüsü Hasan Çetinkaya öğretmenimizdir. Bu önemli günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize, ekip çalışmasının en güzel örneğini sunan idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimiz ile hizmetlilerimize çok teşekkür ediyorum.
“AMACIMIZ; ÇOCUKLARIMIZIN YETENEKLERİNİ
ORTAYA KOYMALARINA İMKAN SAĞLAMAKTIR”
Burada yapmış olduğumuz fuar etkinliğimizde hedefimiz Bilimin ve Bilimsel çalışmaların öğrencilerimiztarafından benimsenmesi, Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi araştırmatekniklerinin, bilimsel raporların ve bilimsel sunum becerileriningeliştirilmesidir. Öğrencilerimize bilimsel proje yapma ve paylaşma konusundaortam hazırlamaktır. Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısını kaldırarak bilimineğlenceli tarafından ön plana çıkarılması, gerçek hayattaki soru ve sorunlaraçözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrencilertarafından uygulanarak ve yaşayarak öğrenilmesini sağlamaktır” dedi.     
FUARI GEZİP, BİLGİ ALDILAR…
Daha sonra ise başta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen olmak üzere fuar açılışına katılan diğer misafirler fuarı gezerek ve standları ziyaret ederek öğrencilerin proje anlatımlarını dinlediler.

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °