Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Geleceğimizi Kurtaracak

Geleceğimizi Kurtaracak

ISPARTA 9.09.2023 20:30:00 0
Geleceğimizi Kurtaracak

Isparta’dan Türkiye ve Dünya Enerji gündemini değiştirecek bir buluş geldi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Mermercilik bölümü mezunu olan Isparta Eğirdir Bağacık Köyü doğumlu iş insanı Ahmet Güleryüz, Türkiye ve Dünya Enerji gündemini değiştirecek bir buluşa imza attığını söyledi.

Güleryüz yaptığı açıklamada: “2 yıl önce başladığımız bu yolda araştırmalarımız ve geçmişte bu konudaki tecrübeli bilim adamlarından edindiğimiz bilgilere göre elektriği ancak elektrikle yenebileceğimizi fark ettik. Kendi geliştirmiş olduğumuz devre ile bunu başardık. 

Şundan eminiz arık bizim petrole, doğalgaza ve kömüre çok fazla ihtiyacımız yok, şarj olmadan bir otomobili kilometrelerce kullanabileceğiz, bir iş makinesini çalıştırabileceğiz.

Bununla ilgili tüm hazırlıklarımız ve çalışmalarımız tamam. Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin desteklerini bekliyoruz. Bu proje için 26 aydır çalışıyoruz dünyanın yeşil kalmasını, karbon salınımız bitirmek istiyorduk, bunlara katkıda bulunacağımız için çok mutluyuz. Bu projeminizn adını da White Enerji olarak koyduk. 

Biz neyi başardık? Enerjiyi ne kadar kullanırsanız o kadar üretiyorsunuz. Yani 1 birim tüketirken 1 birim üretiyoruz. Bizim en büyük hedefimiz buydu bunu da başardık” dedi.


Anahtar Kelimeler: Geleceğimizi Kurtaracak
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °