Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

GELECEĞE DÖNÜŞÜM

GELECEĞE DÖNÜŞÜM

ISPARTA 8.05.2018 07:58:00 0
GELECEĞE DÖNÜŞÜM
Hedeflerini Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda şekillendiren ve paydaşları için daha geniş bir ölçekte değer oluşturmayı amaçlayan CCI Gençlik Fonu, Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliğinde “Geri dönüşüm, yeniden kullanım ve atık miktarını azaltma” başlıkları altındaki proje fikirlerini bekliyor. Seçilen projelere üst limit olarak 20 bin TL ödül verilecek.
CCI(Coca Cola İçecek) Gençlik Fonu, Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliğinde üniversite gençliğinde geleceğimizin problemlerini çözümüne katı sağlanması adına önemli bir proje hayata geçiriliyor. CCI,  “Sorumlu Tüketme ve Üretme” kapsamında “geri dönüşüm, yeniden kullanım ve atık miktarını azaltma” alt temasına odaklanıyor ve kaynakların verimli kullanımını destekleyen, ekolojik ayak izini azaltmaya katkıda bulunan proje fikirlerini destekliyor. Jüri tarafından dereceye seçilen projelere de üst limit olarak 20 bin lira ödül verilecek.
15 HAZİRAN SON TARİH
CCI Gençlik Fonu belirlenen tema kapsamında doğayı korumak isteyen üniversite gençliğinin projelerini değerlendirecek. Bu konuda fikri ve projesi olanların SDÜ’deki CCI Gençlik Fonu birimine başvurması gerekiyor. Başvurular 15 Haziran 2018 tarihinde sona erecek. Ayrıca başvuru dönemi boyunca başvuru atölyeleri kurulacak. Seçilen projelerin ekiplerinden temsilciler de eğitim kampına çağrılacak.
BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi olmak, Proje Teması: Başvuruya konu olacak projelerin yeni ve özgün, Program ana temalardan bir ya da birkaçını içeren ve tüm nakdi maliyetinin program dahilinde karşılanabileceği projeler olması.
PROJE EKİBİ
Proje ekipleri en az 3 kişiden oluşmalı ve proje ekibinin toplam üye sayısının en az 3’te 1’i kadın üyelerden oluşmalıdır. Her proje ekibinin bir ekip ismi olmalı ve proje başvuru formunda belirtilmelidir. Bir proje ekibi birden fazla proje başvurusu yapabilir. Ancak sadece bir proje seçilecek ve seçilen proje özelinde destek alacaktır. Bir öğrenci birden fazla proje ekibinde yer alabilir ancak sadece bir proje ekibinin lideri olabilir. Proje ekibi üyelerinden herhangi biri, jüri üyelerinden herhangi birinin ortağı, yardımcısı ya da birinci dereceden akrabası olmamalı, jüri çalışmalarının hiçbir safhasına katılmamış olmalıdır Proje Lideri: Her proje ekibi, program tarafından sorumlu muhatap olarak konumlandıracak bir proje lideri belirlemeli ve proje lideri bilgileri başvuru formunda belirtmelidir. Proje lideri, projesi dahilindeki tüm organizasyonel ve yasal sorumlulukları da grubu adına üstlenmekle yükümlü olacaktır.
SOSYAL DENEY YAPILDI
Öte yandan SDÜ Genç Mikrofon ‘Geleceğe Dönüşüm’ projesi kapsamında Doğu Yerleşkesi’nde bir sosyal deney gerçekleştirdi. Sosyal deney kapsamında yerleşkenin çeşitli noktalarına ucuna ‘beni çöpe at’ yazılı balonların ucuna bağlanmış çöpler bırakıldı. Bazı öğrenciler bu çöplere duyarsız kalırken, birçok öğrenci de o balonları alarak çöpe attılar. Balonları çöpe atan gençlerle yapılan konuşmalarda öğrenciler balonu neden çöpe attıklarını, “Yolda giderken üstünde beni çöpe at yazılı bir balon gördüm. Çok dikkatimi çektim. Balonu aldım ve çöpe attım. Balon olmasaydı da atardım. Zaten dünyayı mahvediyoruz. Bir yerden başlayalım.  Balonun üzerindeki yazıyı görünce attım. Balon çok güzeldi. İnsanların hiçbiri almıyordu. Bari ben alayım dedim. Herkes atıyordu ben de atmak istedim. Herkes evimin önündeki çöpleri temizlerse çevre sorunu diye bir şey olmaz” diyerek anlattılar. Sosyal deney sonucunda SDÜ’lü öğrencilerin çevreye karşı duyarlı oldukları görüldü.GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °