Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Gazze'de Hayatını Kaybedenler İçin Isparta’da; Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Gazze'de Hayatını Kaybedenler İçin Isparta’da; Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

ISPARTA 13.04.2024 11:50:00 0
Gazze

Isparta Filistin İnsiyatifi’ni oluşturan Sivil Toplum Kuruluşları tarafından, Gazze'ye yönelik saldırılar sonucunda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Isparta’nın merkezi Camilerinden olan Tarihi Kavaklı (Peygamber) Camii’nde cuma namazı için bir araya gelen vatandaşlar, Isparta Filistin İnsiyatifi bünyesindeki Sivil Toplum Kuruluşlarının organizasyonu ile İsrail bombardımanında yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin oğulları ve torunları için Isparta’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bilindiği gibi; Ramazan Bayramının 1. günü İsrail tarafından düzenlenen saldırıda, Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye’nin oğulları Hazem, Amir ve Muhammed Haniye ile torunları hayatını kaybetmişti. 

Isparta Filistin İnsiyatifi’ni oluşturan Sivil Toplum Kuruluşları tarafından, Haniye’nin oğulları başta olmak üzere saldırılarda hayatını kaybeden tüm Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz öncesi bir konuşma yapan Isparta Filistin İnsiyatifi Başkanı Ali Osman Altunbaşak, İsrail’in uyguladığı acımasızlığın tam bir soykırım olduğunu belirterek; “İsrail devleti gereken cezaya çarptırılmalıdır. Zira, yaptıkları uluslararası hukukun açık ihlali olduğu gibi, bunun insanlıkta da yeri yoktur. İsrail ordusunun Gazze'de binlerce Müslüman kardeşimizi katletmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. 7 Ekim’den bu yana ayrım gözetmeyen bombalamaya maruz kalan, topluca elektrikten, sudan ve gıdadan mahrum bırakılan 2,5 milyonluk Gazze halkının son derece sınırlı bir alanda göçe zorlanması, uluslararası hukukun açık ihlali olduğu gibi, bunun insanlıkta da yeri yoktur” değerlendirmesinde bulunuldu. 

Başkan Altunbaşak’ın konuşmasının ardından Filistin’de İsrail ordusu tarafından şehit edilen binlerce Müslüman için Gıyabi Cenaze Namazı kılındı ve akabinde Filistin için dua edildi. Yapılan dualarla birlikte İsrail’i protesto eden kalabalık, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.


Salı 21.9 ° / 10 °
Çarşamba 22.4 ° / 11.6 °
Perşembe 21.7 ° / 11.2 °