Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

'Gaziler arasında ayrımcılık yapılmasın'

'Gaziler arasında ayrımcılık yapılmasın'

ISPARTA 20.09.2017 10:00:00 0
19 Eylül Gaziler Günü kapsamında 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında düzenlenen Anma programında Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Yapılan törende günün anlamı ile ilgili bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız “yaşları 65 ve 90 olan Kore ve Kıbrıs gazilerine gösterilen ilgi yetersizdir. Gaziler arasında ayrımcılık yapılmaması ve hakların eşit verilmesi en büyük dileğimizdir” dedi.
 
19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı dün 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi meydanında düzenlenen törenle başladı. Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız yaptı.
Ayyıldız konuşmasında “19 Eylül Gaziler Günü, savaş meydanlarında canını ortaya koyarak, aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref gönüdür. Bu gün, gazi olmanın gurur ve kıvancını büyük bir coşkuyla yaşıyoruz. 19 Eylül, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür.
Birinci Dünya Savaşı ve sonrasında emperyalist devletler dört bir yanından işgal edilerek, bin yıllık Türk varlığını sona erdirmek istemişlerdir. Bu vatanın evlatları Irak'ta, Çanakkale 'de Kafkaslarda, Filistin ve Gazze'de tüm cephelerde kahramanca çarpışarak, düşmana bu fırsatı hiçbir zaman vermemişlerdir” dedi.
 
19 Eylül’ün Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Türk milleti adına Gazilik unvanı ile 'Mareşallik' rütbesini verilen gün olduğunu bildiren Ayyıldız konuşmasında şunları söyledi. “Mustafa Kemal Atatürk milleti tarafından gazilik ünvanı verilen ilk askerdir. 19 Eylül, tüm Gazilerin, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le bütünleştiği bir gündür. Gururla taşıdığımız Gazi ünvanı Ata'mızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır.
19 Eylül; Kurtuluş Savaşında cephede cepheye koşan bu güzel yurdu düşmandan temizleyip bize armağan eden istiklal savaşı gazilerinin; Dünya barışı ve insanlık uğrunda Kore'de savaşan Türk'ün gücünü dünyaya bir kez daha ilan eden Kore gazilerinin; Kıbrıslı soydaşlarımızı katliamdan kurtaran ve Ada'da enosis hayallerini Akdeniz'in karanlık sularına gömen Kıbrıs gazilerinin; Türkiye Cumhuriyetinin rejimi üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, Polis tüm malul gazilerin şeref ve kahramanlık günüdür. Gaziler Günü olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin de kuruluş günüdür.
Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bugüne kadar sürekli iç ve dış tehditlere maruz kalmıştır. Bu tehditlerin bugünde artarak devam ettiğini müşahade ediyoruz. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine birlik ve bütünlüğümüzün, üniter yapımızın bozulmasına, ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar,bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak sonsuza dek korunacaktır.
Sevgili gençler Atatürk bu kutsal vatanı sizlere emanet etmiştir. Türk gençliğine yaraşır bir şekilde çalışarak ilim ve irfanla bu yüce devleti layık olduğu seviyeye getireceğinize ve Cumhuriyetimizi canınız pahasına koruyacağınıza gönülden inanıyoruz. Türk genci Ata'sının emanetine sahip çıkacak karakter azim ve kudrete her zaman sahiptir.
15 Temmuz 'da Türk Silahlı kuvvetleri ve devletimizin tüm kademlerinde yuvalanan millet ve hürriyet düşmanları darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu darbe teşebbüsüne başta ordumuzun gerçek vatansever askerleri emniyet teşkilatımızın ve asil milletimizin kahraman evlatlar geçit vermemiştir. Dost bildiğimiz müttefikimiz olan bazı devletlerin, yurt içinde ve sınırlarımızın hemen yakınında terör örgütlerine verdikleri destekleri ibretle izliyoruz. Türk milletinin azim ve İradesi karşısında hainler her zaman hüsrana uğrayacaklardır.
Asil Türk milletinin bağrından çıkan ve tarihi şan ve şeref dolu Türk ordusu, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesidir. Ordumuza her zaman sahip çıkmalıyız.
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk şehit ve gazilere verilmesi gereken önemi şu sözleri ile ortaya koymaktadır, ‘Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ile şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir.’ Atatürk'ün bu sözleri ışığında gazilere daha fazla sahip çıkılmasını diliyor ve yıllardır dile getirdiğimiz sorunlarımızın çözümünü bekliyoruz.
Üzülerek şunu ifade edebiliriz ki yaşları 65 ve 90 olan Kore ve Kıbrıs gazilerine gösterilen ilgi yetersizdir. Gaziler arasında ayrımcılık yapılmaması ve hakların eşit verilmesi en büyük dileğimizdir. 19 Eylül Gaziler günü münasebetiyle En büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen tüm şehitlerimizi Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta şubesi olarak rahmetle anıyor. Hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diliyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °