Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Gayrimenkul satışına AK Parti’den ret

Gayrimenkul satışına AK Parti’den ret

ISPARTA 8.09.2018 06:50:00 0
Gayrimenkul satışına AK Parti’den ret
Isparta Belediyesi’nin Kültür Sitesi ile Aysan Düğün Salonu’nu satmak için encümene yetki verilmesi kararı Belediye Meclisi’nde AK Partililerin ret oyuna rağmen alındı. AK Parti Grup Sözcüsü Salim Nuri Güntaç, “Borçsuz belediye, kendisine güvenen belediye, gayrimenkulleri olan belediye neden satış yapmak istiyor” diye sordu. Başkan Günaydın, bu soruya, “Büyük bir yatırıma geçiyorsun. Sağlam olacaksın. Emniyet almak gerekir. Kararı alınca hemen satacağız diye bir şey yok” diyerek karşılık verdi.
 
Belediye Meclisi’nin Eylül ayı son toplantısında Isparta Belediyesi’nin Kültür Sitesindeki gayrimenkuller ile Aysan Düğün Salonu’nu satmak için encümene yetki verilmesi konusu görüşüldü. İmar Komisyonu raporunu okuyan Süleyman Gülboy, “Mülkiyeti Belediyemize ait, Kültür Sitesi 366 ada 14 parsel 3. Katta bulunan 67,68,69, 70,71,72,73,74, 75,76,77,78 nolu işyerleri, 4. Katta bulunan 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85,86,87, 88, 89,90 nolu işyerleri ve 13 Pafta 413 ada 12-59-60-62-102 parsellerin (tevhit ve yola terk işleminden sonra imar uygulamasından oluşacak) parselin, satışının yapılması için encümene yetki verilmesi, komisyon üyelerinden Mehmet ÖREN ve Haşan ÜNLÜ’nün ret oyu, diğer üyelerin kabul oyu ile oy çoğunluğuyla uygun bulunmuştur” dedi.
GÜNTAÇ: BUGÜN NE OLDU DA GAYRİMENKUL SATILIYOR?
Komisyon raporunun okunmasının ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Salim Nuri Güntaç, 1990’lı yıllarında inşa edilen Aysan Düğün Salonunun olduğu yerin satılması gündeme gelmişti. 1990 yılından beri belediye gayrimenkulleri satma ihtiyacı bulunmuyor ama yıl 2018 Isparta’sına geldiğimizde belediye burayı hangi amaçla satma ihtiyacı hissetti. Borçsuz belediye, kendisine güvenen belediye, gayrimenkulleri olan belediye hatta sizin tabirinizle 2014 seçimlerinde devlete dahi borç verecek güce sahip olan belediye varken bugün ne oldu da gayrimenkul satılıyor?” dedi.
BELEDİYEMİZ BİR EMLAKÇI DEĞİL
Süleyman Gülboy, bu soruya “Belediyemiz bir emlakçı değil. Yakın gelecekte ve ileriki yıllarda ihtiyacı olmayan taşınmazlar satılır ve ekonomiye kazandırılır” diyerek yanıt verdi.
GÜNAYDIN: HEMEN SATACAĞIZ DİYE BİR ŞEY YOK
Başkan Yusuf Ziya Günaydın da yetki almanın kesin satılacak anlamına gelmediğini ifade ederek, “Geçmişte de gördünüz, biliyorsunuz, Çünür’deki otogar için istimlakta kullanılmak üzere 10 milyon lira borç yetkisi aldık ama daha sonra geri verdik. Belki bir an sıkıntı olabilir. Büyük bir yatırıma geçiyorsun. Sağlam olacaksın. Emniyet almak gerekir. Kararı alınca hemen satacağız diye bir şey yok. Belki satmayacağız ama emniyet olarak bu kararı alıyoruz” şeklinde konuştu.
MHP’Lİ ÜYELER KORKMADAN ISPARTA HİZMETİNİ YÜRÜTÜYORLAR
Konuşmaların ardından yapılan oylamada komisyon raporu AK Partililerin ret oyuna rağmen kabul edildi. Başkan Günaydın, oylamanın ardından, “Oy çoğunluğu ile kesinlikle kabul edildi. Çünkü Milliyetçi Hareket Partili üyeleri her zaman kararları alıyor, korkmadan Isparta hizmetini yürütüyorlar. Milliyetçi Hareket Partili üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °