Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Futbolda ÖZLEM Bitiyor

Futbolda ÖZLEM Bitiyor

SPOR 4.03.2023 10:52:00 0
Futbolda ÖZLEM Bitiyor

Isparta’da futbol özlemi sona eriyor. Liglerde deprem nedeniyle verilen ara bugün itibariyle sona eriyor ve lig müsabakaları bu hafta başlıyor. Buna göre Ispartaspor bir aylık aranın ardından yarın kendi saha ve seyircisi önünde İnegölspor ile karşı karşıya gelecek. 

ASRIN FELAKETİ 11 İLİMİZİ VURDU

6 Şubat tarihinde merkez üssü K. Maraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve ardından Elbistan ilçesi olan 7,6 şiddetindeki 11 ili vuran depremler nedeniyle onbinlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, onbinlerce vatandaşımız ise yaralandı.

FEDERASYON MAÇLARI ERTELEDİ 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bu asrın felaketi nedeniyle ligleri bir ay erteledi ve 4 – 5 Mart 2023 tarihlerinde başlamasına karar verdi. 

LİGDEN ÇEKİLDİLER…

Federasyon ayrıca, depremin vurduğu illerde yer alan futbol takımlarından talep edenlerin de ‘ligden çekilme’ taleplerini kabul etti. Buna göre; Süper ligden 2, 1. Ligden 2, 2. Ligden 2 ve 3. Ligden 3 takım ligden çekildikleri için kalan maçlarını oynamayıp tüm hakları saklı kalarak gelecek sezon bulundukları ligde mücadelelerine devam edecekler. Ancak, Ispartaspor’un da yer aldığı 2. Lig Beyaz Grupta ligden çekilen takım yok. Zira, Amedspor ve Ş. Urfaspor depremin vurduğu 11 il arasında yer almasına rağmen şampiyonluk hedefleri olması nedeniyle ligden çekilmek talebinde bulunmadılar. Grupta son sıralarda yer alan Tarsus İdmanyurdu ve deprem olan iller arasında yer almamasına rağmen ligden çekilme talebinde bulunan Sivas Belediyespor’un ligden çekilme talepleri ise Federasyon tarafından reddedildi. 

FUTBOLDA 30 GÜNLÜK

ÖZLEM SONA ERİYOR 

Bilindiği gibi, tüm liglerde 4 – 5 Şubat tarihlerinde oynanan maçların ardından 6 Şubat tarihinde o büyük deprem felaketi meydana gelmişti. Bu nedenle liglere verilen 30 günlük ara bu hafta sonu bitiyor. Maçlar 4 – 5 Mart tarihlerinden yeniden oynanmaya başlayacak. 

ISPARTASPOR

İNEGÖLSPOR’U 

AĞIRLAYACAK 

Bu doğrultuda; 2. Lig Beyaz Grupta maçlara 23. Hafta ile devam edilecek ve bu grupta mücadele eden ve Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin 23. Haftasında yarın kendi saha ve seyircisi önünde grubun alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren İnegölspor ile karşılaşacak. Isparta Atatürk Stadındaki maç saat 14.00’te başlayacak. 

MAÇ TARAFTARLARA 

BEDAVA OLACAK 

Yarınki maç, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in tüm biletleri satın alması üzerine sporseverlere ücretsiz yani bedava olacak. 

 


Anahtar Kelimeler: Futbolda ÖZLEM Bitiyor
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °