Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fuchs Sports Kulüplere Ne Kadar Ödeyecek? Kulüplere ‘Naklen Yayın’ Dopingi; Ispartaspor Kaç Lira Kazanacak?

Fuchs Sports Kulüplere Ne Kadar Ödeyecek? Kulüplere ‘Naklen Yayın’ Dopingi; Ispartaspor Kaç Lira Kazanacak?

SPOR 17.10.2022 11:23:00 0
Fuchs Sports Kulüplere 
Ne Kadar Ödeyecek?
Kulüplere ‘Naklen Yayın’ Dopingi; 
Ispartaspor
Kaç Lira
Kazanacak?
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nin 2. ve 3. Lig yayın hakları için anlaştığı Fuchs Sports'un kulüplere ne kadar ödeme yapacağı belli oldu. Detaylar haberimizde...
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), hafta içerisinde Lüksemburg merkezli Fuchs Sports Türkiye firmasıyla 5 yıllık 2. Lig ve 3. Lig yayın hakkı anlaşması imzaladı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı açıklamada, "Böylece TFF 2. Lig ve 3. Lig’de yer alan 92 Kulübümüze kalıcı bir gelir sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.
2. LİG VE 3. LİG KULÜPLERİNİN
YAYIN GELİRİ NE KADAR?
TFF'nin 2. ve 3. Lig yayın hakları için anlaştığı Fuchs Sports'un kulüplere yapacağı ödeme belli oldu. Fuchs Sports, bu yıl 2. ve 3. Lig kulüplerine toplam 30 milyon TL ödeme yapacak ve her yıl bu ücrette artış olacak. 30 milyon TL'lik gelir; 2. ve 3. Lig'de yer alan 92 takım arasında takımın başarısına göre pay edilecek. Söz konusu rakamın 2023 – 2024 Futbol sezonu için 50 milyon lira olması bekleniyor. Dolayısıyla, kulüplerin kazanacağı naklen yayın ücreti her geçen yıl artarak devam edecek.
NE KADAR BAŞARI
O KADAR FAZLA PARA
Öte yandan, söz konusu firma tarafından 92 Kulübe ödenecek naklen yayın ücretlerinin öncelikle kulübün hangi ligde oynadığına, ligindeki başarı durumuna göre düzenleneceği öğrenildi.
EN FAZLA PARAYI ŞAMPİYON OLAN TAKIMLAR,
EN AZ PARAYI LİGDEN DÜŞEN TAKIMLAR ALACAK
Bu doğrultuda bu sezon ödenecek olan 30 milyon liranın 2. Lig Kulüpleri için 500’er bin lira, 3. Lig kulüpleri için 300’er bin lira olduğu ve spor kulübünün bulunduğu ligi şampiyonlukla tamamlaması halinde en fazla ödemenin şampiyon olan kulüplere, ardından Play – Off Grubuna kalmayı başaran kulüplere ardından puan durumunun ortasındaki (Play – Off ile lig düşme potası arasındaki) kulüplere ve en az ödemenin ise bulunduğu ligden düşen takımlara yapılacağı belirtildi.
ISPARTASPOR KAÇ LİRA
‘NAKLEN YAYIN’ ÜCRETİ
ALACAK?
Bu durumda, 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Ispartaspor’un 2.lig takımı olması nedeniyle en az 500 bin TL kasasına girecek. Eğer takım şampiyon olursa bu rakam 1 milyon liraya kadar çıkabilecek. Play – Off grubuna kalmayı başarırsa ödenecek rakam 700 bin liraya kadar çıkacak. Eğer takım ligden düşerse naklen yayın için kulüplere ödenecek en düşük rakam olan 300 bin liradan bir kuruş fazla olmayacak.

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °